Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megunták a töketlenkedést, óbudai fiatalok eltüntették a lánchídi „Karácsony-fát”

Balázs Ferenc

2020.07.07. 14:55

Szombat estig tartott a Lánchíd oroszlánjának hasából kinőtt, és a Facebookon híressé vált „Karácsony-fa” élete. Az óbudai Fidelitas videójából kiderült, hogy mi lett a burjánzó növény sorsa.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és a kormány jelentősebb vitatémái közé tartozik a Lánchíd felújításának ügye. Míg a felújítás költsége hétről hétre milliárdokkal drágul, addig azt láthatjuk, hogy Karácsony Gergelyék egyre csak halogatják a rekonstrukciót.

Az viszont nem pénz kérdése volt, hogy miért nem távolították el a Lánchíd budai hídfőjének egyik oroszlánja alól kiburjánzott növényzetet.

Az elmúlt héten több helyen is olvasni lehetett egy jókora „zöldségről”, ami a több mint 150 éves ikonikus szobor talapzatából nőtt ki. Dömötör Csaba fideszes országgyűlési képviselő már június 30-án Facebook-bejegyzésben hívta fel a figyelmet a kóróra, és a fővárosi közgyűlés cselekvésképtelenségére.

Érdekes, hogy míg

a Főkert Nonprofit Zrt. napi rendszerességgel gondozza a Clark Ádám térhez és közvetlen környékéhez tartozó növényeket, addig erre a burjánzó gazra senki sem lett figyelmes.

A politikus az Egyenes beszéd című politikai vitaműsorban gondossági problémának nevezte az ügyet.

Múlt hét közepétől viszont a növény már nem volt látható.

A gyom sorsára az óbudai Fidelitas szombaton feltöltött videója adott magyarázatot.

A fiatalok egy esti akció keretein belül, „Mossuk le a gyalázatot” címszóval távolították el az elhatalmasodott növényzetet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére