Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Megváltozott az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország kapcsolata"

Horváth József György

2018.07.11. 20:34

Az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete szerint az amerikai-magyar kapcsolatok az elmúlt idõkben "nem olyanok voltak, mint amilyennek lenniük kellett volna".

David B. Cornstein első hivatalos vidéki látogatásán szerdán Debrecenben, a Református Nagytemplom előtt újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy a kapcsolat már megváltozott.

Szavai alátámasztására felidézte: alig egy órával azután, hogy letette nagyköveti esküjét, hármasban folytattak megbeszélést Szijjártó Péter magyar és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter részvételével, s egy nappal azt követően, hogy a Fehér Házban fogadta őt és feleségét az amerikai elnök, Donald Trump telefonon gratulált Orbán Viktor újraválasztásához.

A nagykövet eredményesnek nevezte kétnapos debreceni látogatását.

Papp László (Fidesz-KDNP), a város polgármestere megköszönte a nagykövetnek, hogy első hivatalos vidéki útja Debrecenbe vezetett.

Elmondta: megállapodtak arról, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést a gazdaság terén is, s az önkormányzat város- és gazdaságfejlesztési szervezete, az EDC a jövőben intenzívebb kapcsolatokat épít ki a nagykövetséggel annak érdekében, hogy minél több információt juttassanak el az amerikai vállalkozókhoz, befektetőkhöz.

David B. Cornstein Debrecennek fontos támogatója lehet a jövőben a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztésében – jelezte Papp László.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére