Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mélyrepülésben az Allahot dicsõítõ Vona Gábor és pártja

Sümeghi Lóránt

2018.01.27. 13:08

A Nézõpont Intézet januári felmérése szerint a Jobbik zuhanása tovább folytatódik, a közvélemény-kutató cég 2014 óta nem mért ilyen rossz eredményt a Jobbiknak. Amíg a Fidesz magabiztosan vezet, addig gyakorlatilag befagytak a pártpreferenciák a balliberális oldalon, egyik párt sem tudott javítani eddigi pozícióján.

A Nézőpont Intézet 2018. január 3-21. között, 2000 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatása a Fidesz-KDNP további erősödését mutatta – írja az Origo. Januárban a teljes felnőtt népesség körében 40% támogatta a kormánypártokat, ami hibahatáron felüli, három százalékpontos növekedést jelent az év végéhez képest.

Ezzel párhuzamosan a Jobbik gyengülése nem állt meg, újabb egy százalékpontot csökkenve a teljes népesség körében immár csak 7%-os a népszerűségük, ami 2014 óta a párt legrosszabb eredménye.

Az MSZP-vel változatlanul 5%, a DK-val pedig 4% szimpatizál. Az Együtt és a Liberálisok tábora 1%, míg a Párbeszéd a teljes népesség körében ezúttal sem érte el a mérhetőségi szintet. Az LMP hibahatáron belül egy százalékponttal csökkent, ezúttal 3% szimpatizál a párttal, míg a Kétfarkú Kutya Párttal változatlanul 1%, a Momentummal pedig 2%. A rejtőzködők közül csak 3% a kormányellenesek aránya.

Ennek fényében íme, a legvalószínűbb listás választási eredmények
  • Fidesz-KDNP: 54 százalék – a kormánypártokra tehát lényegesen többen szavaznának, mint az ellenzéki pártokra összesen.
  • Jobbik: 13 százalék – ez azt jelenti, hogy a 2014-es listás választási eredményhez (20,7) képest tízből közel négy biztos szavazót vesztett Vona Gábor pártja.
  • MSZP: 9 százalék – ez pedig azt, hogy a szocialistáknak komoly kihívás lesz a parlamenti küszöb elérése áprilisban.
  • DK: 8 százalék
  • LMP: 8 százalék
  • Momentum: 3 százalék
  • Kétfarkú Kutya Párt: 2 százalék
  • Együtt: 1 százalék
  • Párbeszéd: 1 százalék
  • Liberálisok: 1 százalék

Érdemes leszögezni, a Nézőpont kutatása még Vona Gábor Allahot dicsőítő videója előtt készült, amely nagy valószínűséggel még inkább csökkenti majd a Jobbik amúgy sem magas népszerűségét.

Ráadásul azóta előkerült még egy felvétel, amelyen Vona Gábor arról beszél, hogy a globalizmus sötétségében számára az iszlám az utolsó fénysugár, és neki minden török a testvére. Majd hozzáteszi, hogy szerinte ideje példát venni a türk népekről, és az iszlám emberekről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére