Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menczer: az '56-os hősök helytállása példa és erőforrás

888.hu, MTI

2022.10.23. 11:36

Az 1956-os forradalom hőseinek helytállása egyszerre példa és erőforrás az utódoknak – jelentette ki Menczer Tamás vasárnap a Pest megyei Piliscsabán.

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett megemlékezésen a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a magyar „szabadságharcos nemzet”, mert „mi a szabadságot soha nem kaptuk ingyen, nekünk mindig harcolnunk kellett érte és mindig meg is kellett védenünk”.

Az '56-os hősök fegyvert fogtak az elnyomó hatalommal szemben, hajlandóak voltak mindent, ha kellett, az életüket is feláldozni Magyarországért, a magyar szabadságért. Hősiességük pedig nemcsak példa, hanem erőforrás is „a mi életünkben, a mi harcainkban és kihívásainkban”. Mert ha ők képesek voltak megvédeni az országot, akkor nekünk is képesnek kell erre lennünk – mondta.

Menczer Tamás hangsúlyozta: egy ország szabadságát és függetlenségét nem csak katonákkal lehet elvenni. Ha a családok fáznak és munkahelyek szűnnek meg a megfizethetetlen energiaárak miatt, akkor is „oda a szabadságunk”. Ezért Magyarországnak most energiafüggetlenségre és „energiaszabadságra” van szüksége – jelentette ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére