Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mi a fene zajlik a jobbikos fejekben?

Sümeghi Lóránt

2016.04.15. 17:08

Megdöbbentõ, szekta-szerû agy mosással foglalkoznak Vona Gábor legfõbb bizalmasai és tanácsadói.

Megdöbbentő, szektaszerű agymosással foglalkoznak Vona Gábor legfőbb bizalmasai és tanácsadói. 

Nem irigylésre méltó a jobbikosok helyzete. Mondjuk, soha sem volt az.

Egyfelől dübörög a cukikampány, másfelől megemészthetetlen, Haynaut éltető, Petőfit és az Aradi vértanúkat hazaárulónak nevező nézetek befogadására kényszeríti őket Vona Gábor és szellemi holdudvara. 

De mi köze a magát nemzeti, kereszténynek beállító Jobbiknak az okkultizmushoz és szellemtudományhoz?

Erre a válaszra még a Jobbikon belül is sokan kíváncsiak. Ugyanis az Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia meglétével sem értettek sokan egyet a párton belül, hiszen távol áll mindennemű vállalható gondolattól.

Nem véletlen, hogy nem nyilvános az "akadémia" tartalma. A ma már inaktívnak látszó intézmény rektora az a Baranyi Tibor Imre, aki bevallottan Vona Gábor politikai és szellemi tanácsadója. Baranyi igencsak furcsa figura. Ugyanis nemcsak az általa alapított kiadóban jelent meg a Vona előszavával ellátott antiszemita kézikönyv, hanem maga a tanácsadó is meglehetősen furcsa gondolatokat publikál.

Emellett mindenképpen beszédes tény, hogy Vona Gábor óraadóként is dolgozott a Szellemtudományi Akadémián. Ráadásul Vona kollégája volt az a László András buddhista pap, aki szerint "Haynaunak a magyar történelemben voltaképpen - joggal mondhatjuk így - pozitív, sőt dicsőségesen pozitív szerepe volt.” 

Az önmagát az egyetlen magyar pártként aposztrofáló Jobbik meglehetősen távolra sodródott hangzatos önképétől.

És ebből a konfliktusból a kuruc.info sem maradt ki.

Ugyanis a történelmi kuruc-labanc ellentét nemcsak a Szellemtudományi Akadémián okozott feszültséget.

Egy, Baranyi Tibor Imre által szerkesztett könyvben olyan sorok olvashatóak, miszerint "végletesen elkötelezett Habsburg-Lothringen-párti szukcesszionális monarcho-legitimizmus tántoríthatatlan hívei voltunk, vagyunk és leszünk." E Habsburg uralkodóház melletti állásfoglalás már nem is tűnik annyira elrugaszkodottnak, amióta Haynau ténykedését ennyire pozitívnak láttatják a Vona Gáborhoz közel álló akadémián.

Ám ezzel szemben a Jobbik táborában meghúzódik a legerősebb mag, a kuruc- és betyárpárti, történelmi magyar szabadságharcok alapján kialakított nemzeti identitás, amely elutasít mindennemű olyan történelmi önkényt, amely felvizezte volna Magyarország függetlenségét. Nem véletlen, hogy a kuruc.info hírportál nem labanc.info néven indult.

Két dudás egy csárdában

Amíg a kemény mag szájtátva nézi, hogyan sodródik egyre inkább a nemzetinek mondott oldal, addig a cukikampány egyik legmeghatározóbb szereplője − az Alfahír.hu − igyekszik a labancpárti oldalon, Vona Gábor kedve szerint funkcionálni.

A portál főszerkesztője az a Magvasi Adrián, aki vállaltan tagja volt a Farkasok nevű félkatonai gerilla szerveződésnek. Továbbá Magvasi erősen be van kötve a rendszerbe, hiszen a Jobbik választókerületi elnöki pozíciója mellett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőségi tagjaként is tevékenykedik.

Egyszóval a kuruc.info kapott egy labancpárti, cukisodó testvérmédiumot annak érdekében, hogy a Haynau-kultuszt éltető, néppártosodó érdeklődésűek se maradjanak megszólítatlanul.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére