Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migráció: ránk hárul a végvári vitézek feladata

Horváth József György

2017.09.28. 21:58

A SzegedMa a Csongrád Megyei Közgyûlés elnökével, Kakas Bélával készített terjedelmes interjút a megyét érintõ fejlesztésekrõl, határon átnyúló kapcsolatokról, megyeátnevezésrõl és migrációról.

Soha nem felejtem el: több ezer migráns özönlik át ellenőrizetlenül a magyar-szerb határon"

– elevenítette fel a SzegedMa.hu-nak adott interjújában Kakas Béla, akit közel három éve, 2014. november 21-én választottak a Csongrád Megyei Közgyűlés élére. Kakas a beszélgetésben szólt arról is, hogy miért szükséges az, hogy Csongrád megyét 2020. június 4-től Csongrád-Csanád megyére nevezzék át.

"A történelmi vármegyék idejében Csongrád, Csanád és Torontál megye összekapcsolódott. A névváltoztatás egy alulról jövő kezdeményezés, ugyanis Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egyik lakossági fórumán merült fel először, hogy a múlt tisztelete, és a helyi identitástudat erősítése céljából vizsgálják felül a módosítás lehetőségét. Csanád megye székhelye Makó volt, és az ott, valamint a környező településeken élőknél ez nap mint nap elhangzik.

A megyei közgyűlést véleménynyilvánításra kérték fel, és mi történészi alátámasztás és egy kulturált vita után támogattuk az elnevezést. A Torontál elnevezést viszont nem javasoltuk, ugyanis az egykori vármegyének mindössze 2 százaléka tartozik a mai Csongrád megyéhez. Az időpont sem véletlen: a trianoni békediktátum századik évfordulójától hívják majd másképpen a megyét" – érvelt Kakas Béla a parlament előtt álló módosítás mellett.

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke szerint 2015 nyarán egy addig értelmezhetetlen szituációval találkozott Magyarország.

Abszurdnak tartom, hogy egy ország határain úgy lehessen feltételek nélkül zarándoklást folytatni, ahogy a kedvünk tartja."

Kakas szerint a magyar kormány mérte fel először a valós helyzetet: határzár nélkül nem lehet megállítani az illegális migrációt.

Azóta eltelt két év, és a kerítéssel továbbra sem csak Magyarországot, hanem egész Európát védjük. A történelem során nem először hárult már ránk a végvári vitézek feladata. Belföldi és külföldi támadások természetesen folyamatosan érnek bennünket, de megnyugtató, hogy egyre többször szembesülünk azzal, kezdik elismerni a bevándorláspolitikánkat"

– zárta gondolatait Kakas Béla. 

(SzegedMa)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére