Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden, amit tudni kell a Békemenetről

888.hu

2021.10.22. 18:30

Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet tart.

 

Részletes program:

13.00 – Gyülekező a Műegyetem, az ’56-os forradalom bölcsője előtt

14.00 – Békemenet a Szabadság híd–Vámház körút–Erzsébet tér útvonalon a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út kereszteződésének irányába

15.00 – Állami ünnepség

Az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán, a 2006-os rendőrterror helyszínén

Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

Az idei Békemenet jelmondata: Soha többé!, utalva a 2006-os rendőrterrorra. Ebből adódóan a rendezvény helyszíne sem lehet véletlen, ugyanis tizenöt évvel ezelőtt itt támadt rá polgáraira a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormány.

Nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovasattakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és viperanáspángolással fenyítette az embereket”

mondta Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke.

A kuratórium elnöke üzenetet fogalmazott meg Brüsszelnek és „a hazánkban lébecoló ellenzéknek”.

Brüsszelnek címezve arra figyelmeztetett:

A magyar jogállamiság a magyar demokrácián nyugszik, és visszautasítják a népfelség elvén ejtett sebeket.”

Az első Békemenetre Csizmadia az Origónak emlékezett vissza:

A menet eleje már a Kossuth téren volt, a vége akkor indult a Hősök teréről. Kijöttek az utcára az emberek, mert érezték, hogy most össze kell fognunk. Rengetegen érkeztek babakocsival, karon ülő gyerekkel, és amerre mentünk, az emberek kiabálták a járdán sétálóknak, hogy »gyertek velünk«, és a járókelők is közénk álltak. Ez a hatalmas tömeg pedig békésen vonult végig az utcákon”

– mondta, majd hozzátette: azt remélik, hogy a békés tömeg nemcsak a meneten, hanem 2022-ben a választásokon is részt vesz majd. A 2014-es Békemenetre közel négyszáz busz érkezett, a résztvevők számát egymillióra becsülték.

2018-ban legalább 200 ezren jelentek meg a felvonuláson, a résztvevők beszámolói alapján a tömeg közel két kilométer hosszan kígyózott Budapest utcáin.

Az idei – sorban a nyolcadik – Békemenetre is nagy tömegeket várnak. A koronavírus-járvány miatt korlátozásokra nem kell számítani.

Nem leszünk egyedül. Velünk lesznek a határon túli magyarok, és velünk lesznek külföldi barátaink, például Lengyelországból és Olaszországból”

– közölte Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője.

Ez lesz a legfontosabb Békemenet, ezért nagy szükség van mindenkire”

húzta alá Bencsik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére