Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindössze négy hallgató hagyta el a megújult SZFE-t

888.hu

2021.02.16. 16:25

Mindössze négy hallgató, az összlétszám kevesebb mint egy százaléka hagyta el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) az első szemeszter lezárultával – tájékoztatta az intézmény vezetése kedden az MTI-t.

A közlés szerint három hallgató töröltette magát a névsorból, egyvalaki pedig átjelentkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem önköltséges mesterképzésére.
A 2020/2021-es tanév első szemeszterét összegző adatok szerint az SZFE-nek 447 hallgatója volt.
Az intézmény nyilvántartása szerint közülük a második szemeszterben 336-an szerepelnek aktív státusúként. Az összegzésből kiderül, hogy 86 hallgató státusa passzív a második szemeszterre vonatkozóan. Ők olyan hallgatók, akik nem tanulnak ebben a félévben, számuk átlagos. Továbbá vannak olyan szakok, amelyeken végeztek a hallgatók az elmúlt két hétben, mivel lezárult a képzésük, a maradék létszám az övék.

Az SZFE vezetése korábban arról adott tájékoztatást, hogy a sajtóban

megjelent hírekkel ellentétben az egyetemen senki nem veszítette el az előző félévi eredményét.

Az egyetem vezetése december 12-én az SZFE honlapján közzétett tájékoztatója szerint módosította a tanév rendjét, és már akkor is közölték, hogy nem érvénytelen a félév az intézményben. A vezetés akkori közlése szerint február 1-jétől 19-éig pótolható az első félévben felvett órák november 27-e és december 12-e közé eső része, valamint az elmaradt vizsgákat is le lehet tenni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére