Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Morvai Krisztina nemcsak a Jobbikot, a pártpolitikát is otthagyja

Nagy Gábor

2017.12.01. 14:46

Az EP-képviselõ Facebook-oldalán jelentette be, hogy otthagyja a pártpolitikát.
Az EP-képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy otthagyja a pártpolitikát.

A Jobbik színeiben indult EP-képviselő Facebook-oldalán adta ki sajtóközleményét. Ebben reagált az elmúlt napokban felmerült sajtóértesülésekre.

Mint írta, nem tud egyetérteni azzal, hogy olyan politikai erők szövetkeznek 2018-ra és az ország irányítására, akiket semmi más nem köt össze, mint a Fidesz és Orbán Viktor elleni szenvedélyes gyűlölet. De a politikus az EU migrációs politikájával sem ért egyet, mondván:

Magyarországra óriási veszély leselkedik, mert Brüsszel nyíltan kiáll és támogatja a "nyílt társadalom tervét", magyarán a Soros-tervet.

A Jobbikkal kapcsolatban Morvai azt írta:

"Mivel nevem és személyem az utóbbi közel tíz évben összekapcsolódott a Jobbikéval, szükségesnek tartom világossá tenni: ellenzem ezeket (Magyarországra leselkedő külső veszélyek eljelentéktelenítése; Fidesz és Orbán Viktor elleni szenvedélyes gyűlölet) a folyamatokat, illetve a Jobbik szerepvállalását e folyamatokban. Szükségesnek tartom leszögezni: sem az ezzel kapcsolatos döntésekbe, sem egyéb érdemi döntésekbe legalább három éve nem von be a párt, így azokért felelősséget vállalni nem tudok".

Morvai szerint pénz- és profitközpontúság lett úrrá a Jobbikban – ahelyett, hogy maradtak volna az ember- és közösségközpontúságot hirdető, a nemzet érdekeit mindenek fölöttinek valló, a magyarok emberi méltóságát és nemzeti büszkeségét az elszakított területeken és a csonka-országban egyaránt erősíteni szándékozó eredeti programjuk mellett. Mint írja:

"Az lett volna a helyes út a Jobbik szavazótáborának növeléséhez, ha – ugyanúgy, mint a kezdetekkor tettük – szenvedéllyel és szeretettel, 'szívtől szívig' politizálunk és a bármely okból baloldalra szavazókat meggyőzzük saját értékrendünk helyességéről. Elfogadhatatlan, ha ehelyett értékrendünk és elveink feladásával kérjük szavazataikat".

Az EP-képviselő leszögezte:

Politikai pártokkal nem szeretne többet együttműködni. Sem a Jobbikkal, sem a Fidesszel. Ha lenne lehetősége, hogy önállóan indulhasson a 2019-es EP-választáson, megtenné, erre azonban jelenleg nincs mód.

Politikai pályafutásom tehát 2019-ben véget ér. Jogászi és egyetemi oktatói hivatásomat rajongva szeretem, így örömmel térek vissza egyetemi docensi munkakörömbe, ahol egyébként jelenleg is dolgozom, fizetés nélküli szabadságom alatt, képviselői munkám mellett. Ha a sors úgy hozza, szívesen végzek majd másféle jogászi munkát is. Továbbra is minden lehetőséget meg fogok ragadni arra, hogy Magyarország és a magyar emberek méltóságáért és jogaiért tevékenykedjek"

– írta a képviselő.

Morvai azzal zárta, hogy a hátralévő másfél évben – a tőle megszokott módon – folytatja a megkezdett munkát, s képviselni fogja azokat az értékeket és elveket, melyekért elvállalta az akkor 2 százalékos támogatottságú Jobbik felkérését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére