Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most kerülhet igazán nagy bajba Botka László | 2. rész

Horváth József György

2017.08.20. 19:28

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje alatt egyre forróbb a talaj. Nemcsak országosan, hanem Szegeden is. Nagyon úgy néz ki, hogy a szocialista párt élén már csak hetei vannak hátra. Azonban egy egyre jobban kibontakozó botrány miatt bukhatja a szegedi polgármesteri széket is. Cikksorozatunk 2. része.

Cikksorozatunk előző részében rávilágítottunk Botka László hanyatló miniszterelnök-jelöltségére. Úgy tűnik összbaloldali támadás alá vették a szegedi polgármestert, hogy létrejöhessen a 2014-ben már pofára esett baloldali összefogás. A háttérben sokak szerint Hiller István bújik, akinek Molnár Gyula, az MSZP elnöke is asszisztálhat Botka megbuktatásában. Ha sikerül - és nagyon úgy néz ki, hogy sikerül nekik - megbuktatniuk a szocialisták jelenlegi miniszterelnök-jelöltjét, akkor valóra válhat álmuk: a széles baloldali, MSZP-DK összeborulás. Amivel csak egy gond van: minden lista, melyen szerepel Gyurcsány Ferenc neve, egészen biztos, hogy halálra van ítélve. Szóval így vagy úgy, de a baloldal magabiztosan menetel az összeomlás és a biztos választási vereség felé. De hát mi mást is várhatnánk a szoci "stratégáktól"?

Botka - egyre valószínűbb - bukása után valószínűleg visszabújna szegedi odvába, azt remélve, hogy szép csendben kihúzza 2019-ig. Csakhogy Botka kampányolgatása óta igencsak megváltoztak a dolgok a dél-alföldi nagyvárosban. Egy olyan ügy került újra előtérbe, amit Botka legféltettebb titkaként őrzött. Éveken keresztül próbálta eltussolni Szeged legnagyobb szégyenfoltját, a Botka-féle vörös erőszak egyik legfelháborítóbb lenyomatát.

Botka éveken keresztül gondosan rejtegette a közvélemény elől a Mars téri bontások botrányos ügyét. Most azonban már nincs mivel takargatnia az igazságot. Azt az igazságot, hogy hatalmát kihasználva gázolt át szegedi emberek nagy értékű tulajdonán, semmibe véve a polgárok szavát. Erőszakkal, gőggel és képmutatással dózerolt le a tulajdonosok megkérdezése nélkül olyan építményeket, melyekhez egy ujjal sem érhetett volna hozzá.

A Mars téri bontás ügye bűncselekmények hosszú sorát rejtheti

Minden ott kezdődött, hogy több évvel ezelőtt Botka vezetésével a város megpályázta a Mars téri piac felújítását, ami eddig nem is lett volna baj, csakhogy a polgármester a kivitelezés felgyorsításának érdekében szó szerint tiport el olyan ingatlanokat, melyek szegedi lakosok magántulajdonát képezték. Felmerül a kérdés, hogy hogyan veheti a bátorságot egy polgármester ahhoz, hogy a saját városában, hatalmát kihasználva, a jogot megkerülve károsítson meg és tegyen tönkre magyar választópolgárokat? Aki ismeri Botka László pályafutását és szegedi rémuralmát, az nem biztos, hogy meglepődik a polgármester botrányos húzásain. Ez a rémuralom ugyanis már 15 éve tart. Azóta uralja le és alázza meg Szeged polgárait a vörös dinoszaurusz.

Csakhogy pár példát említsünk a jogtalan dózerrel kapcsolatban: a 2009. november 29-i bontásban megsemmisült Szeged legnépszerűbb motoros és autóalkatrész üzlete, valamint az egyik legnépszerűbb ruhabolt, a Módi Butik, ami hosszú évekig öltöztette Szeged lakóit az egyetemi tanároktól a kétkezi munkásokig.

A Mars téri dózer előtt a területen több magántulajdonban lévő bódé és butik is állt, melyek a tértől független, önálló ingatlanok voltak. Tehát azok tulajdonosaitól engedélyt kellett volna kérni a városnak, vagy fel kellett volna vásárolnia az önkormányzatnak az ingatlanokat, megtérítve a butikok gazdáit, hogy megkezdődhessen a bontás és így a tér teljes átalakítása.

Azt is tudni kell, hogy pont a fenti okokból kifolyólag, a terület - melyen 2009-ben elkezdték a bontást - a beruházás előtt és közben nem volt per-és igénymentes, hiszen osztott módon az ingatlantulajdonosoknak használati joguk volt a területen. Ehhez képest Botka László polgármester két csicskája, Nagy Sándor alpolgármester és Mózes Ervin jegyző 2009. július 9-én teljes büntetőjogi felelősségük tudatában látták el aláírásukkal azt az uniós pályázati dokumentumot, melyben feltüntették, hogy a terület a projekt javaslat benyújtásának időpontjában per-és igénymentes volt.

Tehát Botkáék annak tudatában kezdtek bele a projektbe és kezdték el bontani a magántulajdonban álló ingatlanokat, hogy közben nagyon jól tudták, hogy a terület valójában NEM per-és igénymentes. A lényeg, hogy a területen fennálló jogi helyzet miatt a fennálló uniós szabályok értelmében bele sem kezdhettek volna a projektbe. De hát kellett nekik a pénz... De mégis hogy lehet ez? Hiszen egy szocialista polgármester sosem tenne ilyet, pláne ha uniós pénzekről és uniós pályázatokról van szó... Vagy mégis?

A fenti példák is megerősítik, hogy a 2009-es jogi helyzet alapján az építésügyi szakhatóság nem adhatott volna engedélyt az uniós beruházás megkezdésére, hiszen a projektgazdák az uniós beruházás adatlapján valótlan adatokat adtak meg. Bődületesen nagyot hazudtak Botkáék egyenesen az EU szemébe, hogy megkaphassák a Mars téri projektre a pénzt, amiből egyes gyanúk szerint Botka 2010-es polgármesteri kampányára is költöttek a szegedi szocialisták. Miután az uniós projektpénzt felmarkolták, figyelmeztetés nélkül láttak neki az útjukban álló építmények megsemmisítéséhez. Szegedi emberek tulajdonán és megélhetésén gázoltak át, hogy eltussolják aljas hazugságaikat. A dózer miatt így több szegedi vállalkozás is csődbe ment és sok család vált eladósodottá vagy földönfutóvá.

Az ügy azonban nem marad többé homályban. Az okirat-hamisítás és csalás erős gyanúja információink szerint felkeltette az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal figyelmét is, ami akár 1,9 milliárd forintra is büntetheti Szeged városát Botkáék kapzsisága és erőszakos gőgje miatt.

Minden megállapítás szerint a területen joggal tartózkodtak 2009-ben a butikok és ingatlanként szerepeltették őket a Mars tér ingatlan-nyilvántartási térképén. Hét évvel az erőszakos és jogtalan lerombolásuk után egy érdekes önkormányzati kéréssel sunyiban törölték őket az ingatlan-nyilvántartási térképről, ezzel megadva a területen azóta álló új vásárcsarnoknak a használatbavételi engedélyt. Ami azért érdekes mert a felújított téren az új nagycsarnok már lassan 7 éve áll és több, mint 5 éve működik.  Joggal vetődik fel a kérdés, hogy hét év elteltével, a projekt lezárta után eddig milyen alapon szedte be a nagycsarnokot kiadó Piac Kft - aka. Botka önkormányzata - az éves szintű több száz milliós bérleti díjakat?

Dokumentumok bizonyítják, hogy a Botkát kiszolgáló Polgármesteri Hivatal egy olyan irománnyal kérte az építésügyet a butikok ingatlan-nyilvántartási térképről történő törlésére, melyben úgy fogalmaznak, hogy az ÉPÍTMÉNYEK SOHA NEM IS LÉTEZTEK. Ami természetesen nem igaz, igenis léteztek, és ezt nemcsak a szegedi emlékezet, hanem pl. a fenti videó is bizonyítja.

Az ügynek és a botrányoknak azonban itt még nincs vége. Folytatjuk...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére