Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a higiénés szabályokat

888 / MTI

2020.11.08. 19:30

A lakosság körében fogy a türelem a koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt korlátozó intézkedésekkel szemben, de mindenki tartsa be a szigorodó higiénés szabályokat – kérte az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília a nagyvenyimi orvosi rendelőben adott nyilatkozatában elmondta,

nagy tempóban ível felfelé a koronavírus-járvány, 11-14 naponta megduplázódik a betegek száma.

Hozzátette, hogy Európa-szerte nagyon dinamikus emelkedés figyelhető meg, sok országban szinte a teljesítőképessége határához érkezett az egészségügyi ellátórendszer.

A járvány második hullámának dinamikája Magyarországon is rendkívül intenzív, exponenciálisan, vagyis mindennap egyre nagyobb mértékben emelkedik a fertőzöttek száma. Ez abból következik, hogy egy koronavírus-fertőzött több embernek tudja átadni a betegséget – fejtette ki, hangsúlyozva, a járvány terjedésének megakadályozása érdekében rendkívül fontos elkülöníteni a fertőzötteket.

Emlékeztetett, az elmúlt 24 órában 4673 új fertőzöttet regisztráltak, a laboratóriumi vizsgálatok száma eléri a napi 20 ezret.
A járvány kezdete óta 109 616 embernél mutatták ki a fertőzést, ma 5803 embert ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 417-en vannak – mondta.
Müller Cecília megerősítette, hogy az egészségügyi ellátórendszer működőképességének fenntartásáért,

a megfelelő számú kórházi ágy rendelkezésre állásáért elhalasztják a nem sürgős beavatkozásokat.

A tiszti főorvos a fertőződések számának csökkentését nevezte az elsődleges célnak, és kérte, hogy mindenki tartsa be a szigorodó higiénés szabályokat.
A tiszti főorvos szerint mindenkinek „egészséges védekezési ösztönt” kell követnie, aminek része, hogy ahová nem muszáj, oda ne menjen.

Müller Cecília a szabadtéri maszkhasználatot is ajánlotta azokban az esetekben, amikor nem lehet tartani az emberek közötti másfél méteres távolságot, továbbá a kézfogással, puszival történő üdvözlést szintén kerülendőnek nevezte.
Emellett ismét javasolta a rendszeres testmozgást, a helyes táplálkozást, a belső terek szellőztetését és az influenza elleni védőoltást.
Kitért arra is, hogy diagnosztikai célra megfelelő, de tömeges szűrésre nem alkalmas az antigénalapú gyorsteszt, mivel az sok esetben nem mutatja ki a fertőzöttséget, és hamis biztonságérzetet ad.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére