Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nacsa Lőrinc az amerikai választásokról: a normalitás, a család eszméje és a józan ész lépett egyet előre

888.hu

2022.11.09. 14:10

Az Egyesült Államokban „a normalitás, a család eszméje és a józan ész lépett egyet előre” – értékelte az ottani félidős választások eredményét Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán Budapesten.

 

A kereszténydemokrata politikus az Alapjogokért Központ konferenciáján arról beszélt, hogy a magyar kormánypártok érdeklődve figyelték az amerikai választásokat, ugyanis az elmúlt két évben az ottani, demokrata többségű képviselőház, a szenátus és a szintén demokrata irányítású Fehér Ház részéről az ideológiai indíttatású politika és az európai politikába való beavatkozás „felerősödni látszott”.

Ezért a mostani amerikai választást Európa-szerte nagyobb figyelem övezte, mint egyébként – fűzte hozzá.

Nacsa Lőrinc kiemelte, hogy

a magyar kormánypártok sokkal több mindenben értenek egyet amerikai testvérpártjukkal, a republikánusokkal, mint a jelenlegi demokrata vezetéssel.

„Olyan politikát kívánunk az Egyesült Államokban is (...), amely a magyar nemzeti érdeknek megfelelő.”
– hangoztatta, majd hozzátette: örülnek annak, hogy a kongresszusban republikánus többség körvonalazódik.

Értékelése szerint „a normalitás, a család eszméje, a józan ész lépett egyet előre” és győzött az amerikai választásokon.

 

„Legyőzték a kioktatókat, a mindig mások dolgaiba beleavatkozni és beleszólni kívánó politikát.” – mondta, és úgy fogalmazott: „ez a győzelem az önnön területi, gazdasági és kulturális integritását a határokkal megvédeni kívánó nemzet győzelme, amely a kultúrát, a tulajdont és az emberi méltóságot elismeri”.

A KDNP-s képviselő azt reméli, hogy a kongresszusi többséggel a közösen vallott értékek képviselete, a közösségek tisztelete, a munka megbecsülése és a keresztény értékek védelme olyan közös platform lesz, amelynek alapján Magyarország meg tudja erősíteni szövetségét az Egyesült Államokkal. Egyúttal hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok az Európán kívüli legfontosabb szövetségese Magyarországnak.

Nacsa Lőrinc fontosnak nevezte azt is, hogy az európai-amerikai és magyar-amerikai együttműködés ne csak gazdasági és védelmi alapon legyen kiváló, hanem „a politikai kapcsolataink ismét erősödjenek”. Hiszen – folytatta –

a 2020-at megelőző négy évben a magyar-amerikai kapcsolatok a csúcson voltak.”

 

A kormánypárti politikus a gyermekvédelmi népszavazásra utalva arról beszélt, hogy több amerikai állam, köztük Florida a magyar példához hasonlóan a szülők jogai mellett állt ki.

„Fontosnak tartjuk, hogy nemzetközi védelem is illesse meg a szülők jogát”, azt, hogy miként nevelik a saját gyermeküket – zárta szavait Nacsa Lőrinc.

 

Szánthó Miklós, a jogi elemző intézet főigazgatója közölte: a kedd esti eredmények egy földcsuszamlásszerű republikánus győzelem felé mutattak, ami szerdára annyiban finomodott, hogy a legfrissebb számok szerint a képviselőházban biztos többsége lesz a republikánusoknak, a szenátus pedig „billeg”. Utóbbi helyen 51, akár 52 helyre is számíthatnak a republikánusok, de jelenleg ez még teljesen bizonytalan, és Georgia államban második fordulót tartanak a szenátorválasztásban – tette hozzá.

Felidézte, az Alapjogokért Központ régóta dolgozik azon, hogy megvalósítsa a „liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását”, ezért intézetük igyekszik jó kapcsolatokat kialakítani a tengerentúli konzervatívokkal is. Úgy fogalmazott, „sokkal több az, ami összeköt, mint ami szétválaszt”.
„Összeköt minket az amerikai jobboldallal az Isten, haza, család hármas egysége.” – mondta, majd a választást a józan ész erői és „a progresszív illuzionisták” harcaként írta le.

Szánthó Miklós a választás legfőbb csomóponti témái között említette, hogy a Biden-adminisztráció „teljes mértékben félrekezelte a gazdasági válságot”, teljes mellszélességgel támogatja a genderideológiát, a nemzetközi kapcsolatok terén kifejezetten „héjaszerű külpolitikát” valósít meg, és déli határain kinyitotta az ajtókat a migránsok előtt.

Az eredményekre utalva közölte: kijelenthető, hogy az amerikai választópolgárok „adnak egy pofont” a Biden-adminisztrációnak, ami magyar szempontból is fontos fejlemény.

Az ukrajnai háború kapcsán fontosnak nevezte, hogy olyan erőknek legyen beleszólásuk az amerikai politikába, amelyek a békéért, a diplomáciai megoldásokért szállnak síkra.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére