Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon drága "mulatság" a zuglóiaknak Karácsony Gergely

Nagy Gábor

2019.04.25. 10:15

Eredetileg kétszázmilliót szántak a zuglói Pillangó park rendbetételére, de ma már majdnem hétszázmilliónál járnak a költségek, s hol van még a vége?!
700 millió lett, maradhat?

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket. A kerületi parkolási botrányon túl most itt van a zuglói Pillangó park rekonstrukciója, aminek még 2016-ban futott neki a bevándorláspárti baloldal főpolgármester-jelöltje.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról ír, hogy az eredetileg 200 milliós beruházás költsége ma már kis híján megközelíti a hétszázat (bruttó 678 millió forint), így nem csoda, hogy a kerületbéliek kicsit sokallják a közel három és félszeres drágulást.

A lap ismerteti, hogyan drágult két év alatt a triplájára a zuglói zöldterület-fejlesztés. 2017 májusában még bruttó 200-250 millióról volt szó, két hónappal később már 590 millióra emelkedett a költségvetés, idén márciusban pedig a fentebb említett 678 milliónál járt a Karácsony-féle kerületvezetés.

„Győztesekre szabott” pályázat

A Pillangó park rendbetételét (egyedüli pályázóként) két cég végzi: a Parkfenntartó-Kertészeti és Szolgáltató Kft., valamint a DeerGarden Kertészeti és Szolgáltató Kft.

A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatban azt is írja: az egyik meghívott pályázó előzetes vitarendezési kérelemmel fordult a zuglói önkormányzathoz, mivel álláspontja szerint a kiírásban megkövetelt referencia „kifejezetten versenyszűkítő hatású” volt, magyarán szólva a „győztesekre” volt szabva.

Karácsony bár ezzel kapcsolatban felszólalt az egyik képviselő-testületi vitában, mondván: túl szigorúak az alkalmassági szabályok, mégis átment a zuglói polgármester rostáján a szerződés.

„Bevált recept”

Egyébként a parkfenntartás, -fejlesztés területén mindent nyerő cégeket a kerületben már jól ismerik: a Parkfenntartó és a DeerGarden 2016-ban (egy harmadik céggel karöltve) szintén egyedüli ajánlattevőként 2,4 milliárdos keretszerződést nyert el Zugló parkjainak, közösségi tereinek fenntartására. Sőt, a lap szerint a Csertő park nettó 132 millióért elnyert felújítási munkálatai esetében sem volt más pályázó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére