Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Navracsics szerint Magyarország ismét erõs

888.hu

2016.11.30. 07:19

Magyarország pozíciója az érvénytelen népszavazással és az elbukott alaptörvény-módosítással nem gyengült - fogalmazott a Magyar Idõknek adott interjújában Navracsics Tibor. Az uniós biztos ugyanakkor azt reméli: a decemberi EU-csúcson közelednek az álláspontok a kvóta végrehajtását illetõen.

Magyarország – uniós, illetve általános – pozíciójának gyengülésével kapcsolatban Navracsics Tibor véleménye az volt, hogy az ország pozíciója nem gyengült az érvénytelen népszavazással és az elbukott alaptörvény-módosítással. “De nincs erre mérőszám” – tette hozzá.

Kifejtette: miközben egy évvel ezelőtt Magyarország gyakorlatilag egyedül fogalmazta meg az álláspontját, ma már van egy V4-es blokk, amely ugyanazt képviseli. Továbbá ha az is latba esik, hogy a külső határvédelem fontossága milyen hangsúllyal jelenik meg most a migrációs kérdések tárgyalásánál, akkor látható, hogy a magyar álláspont jelentős sikereket ért el.

Rámutatott: van lehetőség arra, hogy egy olyan jogszabályváltozás szülessen, amely előírja, ebben a kérdésben (a betelepítés ügyében) az Országgyűlés határozzon, ez hasonló jogi erejű lehet, mint az alaptörvény módosítása. Ez egy belső szabályozási kérdés.

A letelepedési kötvény árusításáról szólva közölte: “tudomásom szerint létezik máshol is ez a lehetőség. Bár nem vagyok ennek a kérdésnek a szakértője” – tette hozzá.

Az Európai Bizottság jövő évi migrációs stratégiájáról elmondta:

ahogyan az uniós intézmények időt nyernek, úgy kerül a hangsúly a közvetlen problémamegoldásról a megelőzésre, illetve a megakadályozásra.

Az unió terrorizmus elleni fellépésével összefüggésben pedig azt emelte ki: egyrészt fontos a külső határvédelem, másrészt a belső adatmegosztás. Lényeges továbbá a biztonsági unió kiépítése, amely hatékonyabbá teszi az országok közötti együttműködést ezen a területen.

Felsőoktatás

A magyar oktatás helyzetéről – mint az oktatásért felelős uniós biztos – azt mondta a Magyar Időknek, hogy a legutóbbi adatok azt mutatják: Magyarország jó irányba mozdult el. A bizottság által november elején bemutatott Oktatási és Képzési Figyelő szerint Magyarország azon hat ország között van, ahol egy év alatt öt százalékot nőtt az oktatásba történő állami beruházás. Ha ez a tendencia folytatódik, Magyarország pár éven belül ott lehet az EU élvonalában az oktatásra fordított költségek tekintetében. De a tananyagnak és az oktatás szerkezetének is rugalmasabbá kell válnia.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére