Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Navracsics Tibor: Az EB nem találhatott olyan pontot, amelyet kifogásolhattak volna

888.hu

2022.12.29. 09:40

A magyar kormány és az Európai Bizottság között maradtak vitás pontok, és véleménykülönbségek lesznek a jövőben is, azonban ezeket mindig meg tudták és meg is tudják vitatni – nyilatkozta Navracsics Tibor a Magyar Nemzetnek. A területfejlesztési miniszter a tárgyalási folyamat alatt történt támadásokról elmondta, az Európai Bizottság nem találhatott olyan pontot a politikai ízlésbeli kérdéseken kívül, amelyet kifogásolhattak volna.

 

A miniszter elmondta azt is, hogy szakpolitikai szinten nagyon jó a kapcsolat a bizottsággal, és erre a korrekt viszonyra a közeljövőben is törekedni fognak.
„Én végig optimista és elszánt voltam, mindenképpen el akartam kerülni, hogy Magyarország forrást veszítsen.” – mondta Navracsics Tibor a lap csütörtöki számában megjelent interjúban az elmúlt több mint féléves, az uniós pénzek visszaszerzését célul kitűző tárgyalássorozatáról.

A lap felidézte: Navracsics Tibor a múlt héten a közösségimédia-felületén videóüzenetben közölte, hogy az év végéig a magyar kormány minden olyan megállapodást aláírt az Európai Bizottsággal, amely biztosítja az európai uniós forrásokhoz való hozzáférést. Mindez lehetővé teszi, hogy körülbelül 130 milliárd forintnyi előleg megérkezzen, és ezzel megkezdődhessen a pályázatok kiírása és elindulhassanak az uniós forrásokkal támogatott fejlesztések.
A miniszter a lapnak kifejtette: a teljesítési menetrend utolsó állomása március végén lesz, akkor a magyar törvényhozásnak el kell még fogadnia egy törvénycsomagot, a bizottság pedig arról nyilatkozott, hogy amennyiben a március végi határidő tartható, akkor áprilisban, májusban elképzelhető a források felfüggesztésének megszüntetése.

Szerinte az EB is abban érdekelt, hogy a vége felé járjanak ebben az eljárásban.

A következő hetek tárgyalási menetéről szólva azt mondta, az operatív és a partnerségi megállapodásról folynak az egyeztetések Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős uniós biztossal. Januárban bőven lesz tárgyalnivalónk – jegyezte meg.

A tárgyalási folyamat alatt történt támadásokról Navracsics Tibor elmondta, az Európai Bizottság nem találhatott olyan pontot a politikai ízlésbeli kérdéseken kívül, amelyet kifogásolhattak volna, majd hozzáfűzte:

 

a lengyelek most nem tárgyalnak az Európai Bizottsággal, nálunk viszont ilyesmire egyszer sem volt példa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére