Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz

888.hu

2022.12.13. 10:30

Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz – jelentette be Navracsics Tibor a Gulyás Gergellyel közös, rendkívüli sajtótájékoztatón. A területfejlesztési miniszter hozzátette: az állandó képviselők egyezségre jutottak a helyreállítási tervvel kapcsolatban. Továbbá emlékeztetett, hogy december 31-ig kellett megállapodni a kohéziós pénzek megőrzéséért – írja a Magyar Nemzet.

 

A miniszter sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, az volt a céljuk, hogy december 31-ig megállapodjanak az Európai Bizottsággal a kohéziós pénzekről annak érdekében, hogy Magyarország a forrásvesztést elkerülje, továbbá az Európai Tanácsnak jóvá kell hagyni a magyar helyreállítási tervet.

„Minden olyan célunk megvalósult, amit júniusban magunk elé tűztünk,” – rögzítette Navracsics Tibor.

Továbbá kiemelte, hogy 2300 milliárd forint nyílik meg a helyreállítási alap keretében. Ebből 70 százalék a megújuló energiát, míg 30 százalék a digitális átállást segíti. Jelezte: az operatív programok tekintetében 14 000 milliárd forint áll rendelkezésre, és ebből 4000 milliárd forintot már jóváhagyott a bizottság. Emellett részletezte, hogy 9-10 ezer milliárd áll a többi operatív program rendelkezésre.

 

A tárgyalási stratégiánk kezdettől fogva világos volt.”

– szögezte le a területfejlesztési miniszter.

A Magyar Nemzet kérdésére Navracsics elmondta, bízik benne, hogy nem fogalmaznak meg újabb elvárásokat. A dokumentumok aláírása azt jelenti a miniszter szerint, hogy nyugtázzák a kormány erőfeszítéseit.

A kormány véleménye a dollárbaloldalról, hogy az országok szuverenitását tiszteletben kell tartani – mondta Gulyás Gergely szintén lapunk kérdésére válaszolva.

A korrupcióellenes intézkedésekkel kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy ezek az intézkedések jobb irányba visznek minket.

 

A helyzet Magyarországon egyáltalán nem rosszabb, mint pl. Nyugat-Európában.”

– szögezte le.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére