Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négy embert vettek őrizetbe eddig a budapesti utcai támadások ügyében

888.hu/MTI

2023.02.13. 17:15

Négy embert – két német, egy olasz és egy magyar állampolgárt – vett őrizetbe a rendőrség eddig annak a társaságnak a tagjai közül, amely a gyanú szerint a napokban viperákkal, boxerekkel és más eszközökkel támadott meg járókelőket Budapest közterületein – közölték a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői sajtótájékoztatóján.

 

A támadásokat hét-nyolc ember követte el, de a társaságnak vélhetőleg tíz-tizenöt tagja lehet, a többiek azonosítása, felkutatása még tart, ehhez a külföldi társhatóságokkal és a magyar titkosszolgálatokkal is felvette a kapcsolatot a magyar rendőrség.

Nyerges Béla, a BRFK nyomozó főosztályának vezetője elmondta: adataik szerint az elkövetők négy támadást hajtottak végre a napokban Budapesten, ezeknek nyolc sértettjük van, közülük hárman súlyosan megsérültek.

Beszámolt arról, hogy a történtek után azonnal létrehoztak egy nagyobb vizsgálócsoportot, amelynek első feladata az volt, hogy kiderítsék, van-e összefüggés a támadások között. Ez arra az eredményre vezetett, hogy az áldozatok valamennyien terepszínű vagy fekete ruházatot, esetleg bakancsot viseltek, az elkövetők pedig a támadások előtt követték, figyelték a sértetteket.
Megjegyezte: az eddigi adatok, kamerafelvételek tanúsága szerint a támadások elkövetőinek körülbelül fele nő.

Az alezredes kérdésre nem erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a támadók különféle szélsőséges, nemzetközi baloldali mozgalmak tagjai, szimpatizánsai lehetnek, és azért érkeztek Budapestre, hogy a budai Várban a hétvégén megrendezett „kitörés napi” megemlékezés résztvevőivel konfrontálódjanak.
Közölte ugyanakkor, hogy az őrizetbe vett négy embert közösség tagjai elleni erőszakkal gyanúsítják.
A csoport tagjai múlt csütörtökön lengyel turistákat vertek össze viperákkal és más eszközökkel, a sértettek közül ketten súlyos, töréses sérüléseket szenvedtek.

Pénteken egy férfit bántalmaztak hasonló módon Gazdagréten, ő könnyebben sérült meg. A belvárosi Bank utcában egy koncertről hazainduló párt vertek össze, a férfi súlyosan megsérült, az I. kerületi Mikó utcában pedig egy német párt bántalmaztak súlyosan.

 

A támadók csak egy esetben, a gazdagréti támadásnál szólították meg áldozatukat, azt kérdezték tőle, hogy a kitörés napi rendezvényre megy-e. A férfi azt válaszolta, hogy nem, hanem dolgozni megy egy közeli üzletbe, pillanatokkal később már viperákkal ütötték őt és a földre került.

 

Nyerges Béla kitért arra, hogy az őrizetbe vett német és olasz állampolgár nem működik együtt a vizsgálatban, nem hajlandó kommunikálni a nyomozókkal, de tagadják az érintettségüket. Tagadja részvételét az őrizetbe vett magyar nő is.

Az őrizetbe vett négy gyanúsított letartóztatásáról várhatóan kedden dönt a bíróság – mondta az alezredes.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére