Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem jött be az érpataki polgármester terve

Kékes Viki

2016.12.01. 21:08

Hiába akart Orosz Mihály Zoltán megszabadulni az önkormányzat "négy elvetemülten pusztító és sértõdött" képviselõjétõl.

Szeptember 6-án feloszlatta magát az érpataki képviselő testület. Az ügy előzménye, hogy – a polgármesterrel együtt – hétfős testület az utolsó pillanatban fogadta el a zárszámadást, mivel a helyi ellenzéki képviselők szerint Orosz Mihály Zoltán nem mutatta be nekik a korábban kért elszámolásokat.

Az önfeloszlatást a testület 4:3 arányban szavazta meg, a döntést Orosz saját sikereként értékelte. Facebook-oldalán azt írta: 

Kb. 3 hónap múlva új választás megtartására kerül sor, mely során bízunk benne, hogy településünk lakói sokkal nagyobb figyelmet fognak fordítani a képviselő-testület tagjainak megválasztására, ugyanis remélhetőleg ebből a 2 évből tanulnak, és levonják a megfelelő következtetéseket és kellően tudatosítják, hogy nem elég a polgármester személye hanem testületi döntésekkor igen fontos a képviselők alkalmassága is, és többet nem adnak majd teret olyan felelőtlen személyeknek, akik nem a településen élők érdekeit tartják szem előtt, hanem saját önös érdekeiket és kicsinyes sértődöttségüket."

A helyi választási bizottság azonban most keresztülhúzta a papíron független, de valójában Jobbik-szimpatizáns polgármester számításait. Mai határozatában ugyanis úgy döntött, hogy 

eljárási szabályt sértett az érpataki önkormányzat képviselő-testülete, amikor úgy döntött saját maga feloszlatásáról, hogy az ülés előtt nem fogadta el a napirendi pontokat, arról a képviselők nem szavaztak."

Ennek megfelelően a helyi választási bizottság az időközi önkormányzati választás kiírásáról szóló határozatát visszavonta. 

Orosz Mihály Zoltán ellen egyébként jelenleg is több nyomozás folyik. A hatóság – többek között – csalással, hűtlen kezeléssel, sikkasztással, közfeladatai helyzetével való visszaéléssel és közokirat-hamisítással gyanúsítja a polgármestert. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére