Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

888.hu

2022.07.01. 08:30

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Orbán Viktor jelezte:

Magyarország bizonyos termékek árát hatóságilag korlátozza, azonban ezzel a háborús inflációt csak időlegesen és részlegesen lehet megfékezni.

Ezért Magyarországnak és az összes európai országnak az az érdeke, hogy minél előbb vége legyen a háborúnak. Nem szankciókat kell kivetni, hanem el kell érni, hogy tűzszünet legyen, majd meg kell állapodni a béketárgyalások keretéről. A békével mindenki jól járna – hangsúlyozta a kormányfő, aki szerint azonban Magyarországon kívül mások nem képviselik ezt az álláspontot, nem „ütik meg ezt a hangot”.

 

Azt is leszögezte: háborús helyzet van, nem támadunk, hanem védekezünk, nem most van az ideje annak, hogy „előre tudjunk lépni egy vagy kettőt” a fejlesztésekben vagy akár bérkérdésekben.

 

A siker, az eredmény ma az, ha nem csúszunk vissza, hanem „meg tudjuk vetni a sarkunkat” és nem engedjük, hogy a háborús helyzet visszatoljon bennünket a gazdasági fejlettség és az életszínvonal tekintetében.

Hozzátette:

a kormány azt vállalta, hogy megvédi a teljes foglalkoztatást, a családtámogatási rendszert, a rezsicsökkentést és a nyugdíjakat.

 

Ukrajna európai uniós tagjelöltsége segíti az ott élő magyarok jogainak érvényesítését

A miniszterelnök kiemelte:

A tagjelöltség »a kezdő lépés«, ami nem jelenti azt, hogy meg is kezdődnek a tárgyalások; ehhez feltételeket kell teljesítenie Kijevnek, köztük olyan európai uniós és benne magyar elvárásokat, amelyek az ott élő kisebbségekre vonatkoznak.

 

Sokkal jobb helyzetben vagyunk az ott élő magyarok jogainak érvényesítése tekintetében, mint lennénk, hogy ha Ukrajna nem kérte volna a tagjelölti státus.”

 

Orbán Viktor arról is szólt, hogy

a kormány továbbra sem fogad el semmilyen szankciót a gázra.
Még tárgyalni sem vagyunk hajlandóak erről.”

 

A NATO-csúcsról azt mondta, hogy mindenki az ukránok oldalán áll, mert semmi nem ad magyarázatot a háborúra.

Ez nem Magyarország háborúja, és a NATO egy védelmi szövetség. Sokan azt gondolták, hogy fegyverek szállításával lehet harcolni az oroszok ellen, de fogytán az ember, és a katonai realitások érvényre jutnak.”

 

Orbán Viktor beszélt továbbá a megnövekedett migrációs nyomásról és határvadász egységek felállításáról is:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére