Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi globalista erők próbáltak meg beavatkozni a magyar választásokba

888.hu

2022.09.02. 17:40

Márki-Zay Péter a napokban egy podcast-adásban elismerte, egyesületéhez még a választásokat követően is több száz milliós külföldi adomány érkezett. Ezzel bebizonyosodott: nemzetközi globalista erők próbáltak meg beavatkozni a magyar választásokba, sértve ezzel országunk szuverenitását – írta meg az Alapjogokért Központ a Facebook-oldalán.

 

Hozzátették: Márki-Zay és csapata ráadásul annak ellenére kapott újabb forrásokat, hogy korábbi ígéretét sem teljesítette, és nem számolt el a közvélemény előtt a belföldön gyűjtött adományok és pénzek felhasználásáról. Mi több, maradványösszeget emlegetett, és azt mondta, egyesülete azt nem utalja vissza azoknak, akik adták neki, hanem megtartja.

 

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének elmondása szerint a júniusi utalásokból rendezték a baloldali ellenzék még rendezetlen kampányszámláinak egy részét is.”

 

Kiemelték: „Az eset több szempontból is aggályos. A magyar pártfinanszírozási törvény ugyanis kifejezetten tiltja hazai politikai pártok külföldi forrásokból történő finanszírozását. Ez a tilalom nem egyedi, a legtöbb demokratikus állam ezzel is óvja országát attól, hogy külföldi erők pártokat és politikusokat vásároljanak maguknak. A magyar jogalkotó célja ezzel a tilalommal világos: külföldről ne szólhassanak bele a magyar belpolitikába, és ne lehessen ezt megtenni a legprimitívebb eszközzel, nevezetesen azzal, hogy külföldi érdekcsoportok lefizetnek belpolitikai szereplőket, hogy azok az ő nótájukat fújják.”

 

Márki-Zayék tehát rosszhiszeműen, megkerülve a magyar törvényeket, egyesületüknek juttatott források révén korábbi, baloldali kampányköltéseket fizettek ki a nem kampányra kapott pénzből. Ezt maga a volt jelölt vallotta be, mégpedig a donor, az adományozó helyesbítése mellett. Az Action for Democracy ugyanis elismerte, »a magyar civil társadalom és a független média támogatása« érdekében gyűjtött forrásokat utalta át Márki-Zay mozgalmának, és »nem kampánytámogatást« nyújtott, hanem az egyesület tevékenységét – különös tekintettel az LMBTQ-jogok sérelme elleni kiállásra – finanszírozták a több száz milliós adományból.”

 

 

De mi is ez az Action for Democracy szerveződés?

 

A szervezetet közvetlenül a magyar választások előtt alapították, és feltett célja a magyar választások befolyásolása volt. A 2022-es voksolásra egyfajta főpróbaként tekintettek. Vezetője a Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt felbukkant Korányi Dávid, akit Bajnai Gordon is megörökölt főtanácsadóként, majd 2019-ben Karácsony Gergely hívta a fővárosi városházára, szintén főtanácsadói minőségben”

– írták, majd hozzátették:
„Mindezek mellett Korányi jelenleg is számtalan, Soros György által finanszírozott NGO vezetői vagy tanácsadói testületének tagja, a progresszív politikai hálózat háttérintézményeinek befolyásos alakja, jelenleg is New Yorkban él. Korabeli sajtóhírek alapján Korányi elkísérte Bajnait egy New York-i ENSZ-közgyűlésre, ahol az akkori miniszterelnök találkozott a JP Morgan és a Rockefeller elnök-vezérigazgatójával, a Citigroup elnökével és személyesen Soros Györggyel is. Az akkor hírek szerint Bajnai kitüntette azt a Charles Gati politológust, aki később szintén feltűnt az Action for Democracy vezetőségében.”

 

Miért is példátlan, ám nem példa nélküli, hogy a Soros-hálózat pénzzel és erőforrásokkal kívánja manipulálni a magyar belpolitikát?

 

Az Alapjogokért Központ szerint azért, mert Márki-Zay esete nem az első a sorban. 2013-ben még a Bajnai Gordon bábáskodása mellett alapított, mára megszűnt EGYÜTT – a Korszakváltók pártja a szintén Bajnai elnökölte Haza és Haladás Egyesületen keresztül jutott százmilliós pénzbeli adományhoz a Soros György bőkezű támogatását élvező Center for American Progresstől. Ez az alapítvány az egyike az Egyesült Államokban működő Demokrata Párt legerősebb háttérszervezeteinek. Az egyesület bár elismerte a támogatást, de soha nem számolt el a nyilvánosság előtt a demokratákhoz közeli külföldi pénzekről.

„Ugyanígy Karácsony Gergely 2021-es sikertelen miniszterelnök-jelölti kampányának finanszírozási hátteréről sem tudunk többet. Csupán annyit, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesületet is egy Bajnai-bizalmas, Perjés Gábor vezette, és egyetlen év alatt sikerült összekalapolni és elkampányolni közel 300 millió forintot. Ugyanezzel a technikával, egy egyesület mögé bújtatva kampányolt Karácsony 2019-ben is, de akkor a finanszírozás a Mindenki Budapestért egyesület mögé volt elrejtve, amit szintén Perjés vezetett.” – tették hozzá.

„Ám mielőtt azt gondolnánk, Soros György és köre csak egyesületeken keresztül kívánja befolyásolni a magyar belpolitika baloldali felét, és csak így nyújt számukra támogatást, erre van cáfolat: Soros György a koronavírus-járvány első évében 1 millió eurós felajánlást tett Budapestnek, amit a Főváros vezetése az utolsó eurócentig olyan baloldali kötődésű egészségügyi magánvállalkozásoknál költött el tesztekre és maszkokra, amelyek Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányzása idején jutottak állami megbízásokhoz.”
– olvasható a Központ Facebook-oldalán.

 

Soros Györgyről azonban az is tudható, hogy a hazai – és egyébként a mindenkori baloldalt hűen kiszolgáló – aktivista-NGO világ finanszírozásában is aktív szereplő. Köztudott, hogy a Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International, vagy éppen a Patent egyesület mind-mind Soros György dotációjától függő szervezetek.”

 

 

Hogy miért veszélyes, ha külföldről finanszíroznak baloldali politikusokat, és miért problémás, ha magyarországi baloldali politikusok rosszhiszeműen, egyesületekbe bújtatva fogadnak tisztázatlan eredetű, de a legtöbb bizonyíték alapján Soros Györgyhöz köthető dollármilliókat?

 

„Ha a szuverenitásunkat áruba bocsátjuk – márpedig a magyarországi baloldal szereplői rendre ezt teszik –, akkor az országunk elveszíti az önálló cselekvés lehetőségét: hiszen a baloldal mindig annak a nótáját húzná, aki fizet érte.” – írták.

 

Hazánk szuverenitása soha nem lehet eladó! Ez az egyesületi, rosszhiszemű finanszírozási forma a demokratikus választásokba történő beavatkozásként értékelhető, és a népképviselet elvének megsértését jelenti, ezzel pedig sérülnek az alkotmányos alapjogok és így csorbul az ország szuverenitása.”

 

„Hogy a szuverenitás soha nem lehet eladó, az a politikában hatványozottan igaz: csak az a politikus és csak az a politikai szereplő lehet szuverén, befolyásolástól mentes döntési helyzetben, csak az helyezheti országa és népe érdekeit a legelső helyre, aki nem kiszolgáltatott nemzetközi pénzemberek elvárásainak.” – tették hozzá végül.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére