Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nézőpont: Orbán képviseli jobban a magyarok érdekeit

888.hu

2022.03.05. 12:20

Tízből hat aktív szavazó (61 százalék) szerint Orbán Viktor jobban tudja képviselni a magyar érdekeket, mint Márki-Zay Péter (10 százalék) a jelenlegi orosz-ukrán konfliktusban – derül ki a Nézőpont Intézet hétfő és szerda között készült e heti kutatásából. Az intézet legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a baloldali kormányfőjelölt támogatóinak is kevesebb mint fele (43 százalék) gondolja úgy, hogy ő lenne alkalmasabb erre. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok mintegy négyötöde (80 százalék) nem ajánlana fel fegyvereket Ukrajnának.

 

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása alapján

az aktív szavazók közel kétharmada (61 százalék) szerint Orbán Viktor jobban tudja képviselni a magyar érdekeket a jelenlegi orosz-ukrán konfliktusban, mint Márki-Zay Péter (10 százalék).

 

A politikailag aktívak 12 százaléka szerint egyikük sem alkalmas erre, s mindössze 5 százalékuk szerint alkalmasak mindketten. Míg a kormánypárti szavazók egységesnek mutatkoznak a kérdésben, 95 százalékuk szerint a jelenlegi kormányfő alkalmasabb az érdekképviseletre, addig az ellenzéki tábor erősen megosztott ebben a kérdésben. Mindössze minden negyedik baloldali szavazó (25 százalék) szerint tudja Márki-Zay Péter jobban képviselni a magyarok érdekeit, 24 százalékuk szerint pedig egyikük sem. Még azok körén belül is, akik Márki-Zay Pétert szeretnék kormányfőnek, mindössze 43 százalék gondolja úgy, hogy a jelenlegi konfliktusban az ő jelöltjük tudna jobban kiállni a magyarokért, míg 10 százalék szerint a jelenlegi kormányfő.

 

 

A többség döntően konfliktuskerülő és békepárti nézőpontjára mutat rá, hogy Márki-Zay Péter korábbi megnyilvánulásával szemben, 80 százalék szerint nem kellene fegyvereket felajánlani Ukrajnának, és mindössze 15 százalék szerint igen. Egyaránt a fegyverfelajánlást ellenző állásponton vannak a kormánypárti (92 százalék) és a baloldali szavazók (64 százalék), a fegyveres támogatás hívei ugyanakkor az ellenzékiek körében (27 százalék) vannak nagyobb arányban, szemben az ezt szinte teljesen ellenző Fidesz-szavazókkal (5 százalék) szemben.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére