Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs több maszatolás: õ ölte meg a rendõrt Bõnyben

Bokor Gábor

2017.03.31. 07:28

Április elején fejezõdhet be a bõnyi rendõrgyilkosság ügyében az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértõi vizsgálat. A jelentés megerõsítheti a korábbi szakértõi véleményeket, amelyek bebizonyították, hogy a Gyõrkös István gépkarabélyából kilõtt lövedék ölte meg tavaly Pálvölgyi Péter õrnagyot.

Jövő héten már biztosan kijelenthető lesz, hogy ki is ölte meg 2016. október 26-án Pálvölgyi Péter őrnagyot. Bár eddig is félhivatalosan tudható volt, hogy a lövedéket a Jobbikhoz is köthető Győrkös István radikális, hungarista adta le gépkarabélyából, csak most készült el az egyesített szakértői vélemény – tudta meg a Magyar Idők.

A rendőrök már többször is jártak Győrkösnél, október 26-ig nem is volt baj vele, így nem számítottak arra, hogy a szélsőjobboldali nézeteket valló férfi mire is készül, így a TEK segítségét sem kérték.

Győrkös István a nyomozás jelenlegi adatai szerint régóta készülhetett a támadásra, ugyanis miután beengedte a rendőröket az otthonába, kézbe vette az illegálisan tartott, csőre töltött Kalasnyikovját és agyonlőtte az őrnagyot. Ezek után a rendőrök fegyvereikkel több lövést is leadtak a támadóra, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított azokra a szakértői részjelentésekre alapozta a védekezését, amelyek szerint nem egyértelműek a lőirányok, nem is tüzelt a tiszt irányába, sőt nem is ő lőtte le Pálvölgyit, ezért védője indítványozta a szabadlábra helyezését, ám ezt a bíróság elutasította.

A Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya azért, hogy az ügy minden részlete kiderüljön, 2016. november 18-án több mint hetven kérdést tett fel a Nemzeti Szakértői és Kutató Központnak, amelyeket az intézmény a különböző szakterületek szerint megosztott.

A fegyverszakértő megállapította, hogy Pálvölgyi Pétert a gyanúsított Győrkös István gépkarabélyából származó lövés találta el.

A Magyar Nemzeti Arcvonal nevű paramilitáris szervezet korábbi vezetője azzal védekezett, hogy a rendőrök lövése után tüzelt, a lövedék pedig gellert kapott, így találta el az őrnagyot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére