Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nógrádi György a 888-nak: Senki nem akar harmadik világháborút

Hökkön Melinda

2022.11.16. 12:40

Ha kimondják, hogy ez orosz csapás volt, az harmadik világháborút jelenthetne. Senki nem akar meghalni – mondta a 888.hu-nak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

 

Mint ismert, az ukrán-lengyel határtól 6 kilométerre fekvő kelet-lengyelországi Przewodówban kedd délután robbanás történt, melynek következtében két lengyel állampolgár életét vesztette. A hírek szerint rakétabecsapódás történhetett.

 

 

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint kedden bekövetkezett az, amit mindenki várt, hogy valamikor történhet olyan, amire nincs a világ felkészülve.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

 

„Néhány kilométerre az ukrán-lengyel határtól becsapódott egy gabonasilóba egy rakéta, két ember meghalt, ami szörnyű, de nézzük meg, naponta hány ember hal meg háborúban. A második világháború vége óta ezen a földön sajnos egyetlen békés nap nem volt, és ahogy elnézem a jövőt, nem is lesz. Fontos tudni, hogy a legtöbb önkéntes, aki jelenleg az orosz-ukrán háborúban a fronton harcol, az lengyel. Ami nekem érdekes volt, hogy nem tudjuk, a rakéta kié volt.

Tény az, hogy orosz, de orosz rakétákkal dolgoznak az ukránok is. A világ pedig rendkívül visszafogott, az amerikaiak is óvatosak.

Ha kimondják, hogy ez orosz csapás volt, az harmadik világháborút jelenthetne. Senki nem akar meghalni. Zelenszkij megint közzétett egy nyilatkozatot, hogy ő előre tudta, hogy az oroszok megtámadják Lengyelországot, és ez egy európai támadás első eleme. Elképesztő, amit csinál. Három nappal ezelőtt Ankarában találkozott a CIA és az FSZB orosz titkosszolgálat vezetője és tárgyaltak. Senki nem akar harmadik világháborút. Zelenszkij viszont bele akarja kényszeríteni Európát a világháborúba.”

 

 

A lengyel külügyminiszter tájékoztatása szerint Lengyelország kezdeményezte a NATO-alapszerződés 4. cikke szerinti eljárást, amely szerint ha bármely tagállam veszélyeztetve érzi saját területi épségét, politikai függetlenségét vagy biztonságát, arról konzultációt kezdeményezhet a többi tagállammal.

Nógrádi szerint ez bármit jelenthet. Jelentheti azt, hogy valóban konzultálnak, és ezt akarják a legtöbben. Jelentheti azt, hogy a konzultációnál felhívom a figyelmet arra, hogy engem háborús csapás ért.

 

Ha van esze a világ politikusainak, akkor semmi nem lesz ezután. Már a világ legjobb szakértői vizsgálják, hogy honnan indult a rakéta.

Egy amerikai hírszerző tevékenységet folytató repülőgép adatai szerint pontosan lehet tudni, honnan indult és hova csapódott be a rakéta. Meglátjuk, mi lesz. Ez lehet egy szerencsétlenül kilőtt ukrán rakéta (mert ők is orosz fegyverekkel harcolnak) és ez lehet egy orosz rakéta, ami valamilyen módon célt tévesztett. Néhány kilométerre vagyunk az ukrán-lengyel határtól. Megint a kérdés az, hogy én ezt mire akarom felhasználni? Akarom-e a feszültséget növelni, vagy pedig tudomásul veszem, hogy egy háborúnak milyen következményei vannak?”

 

Nógrádi György leszögezte:

a helyzet nagyon nehéz, és a világ nem kifelé megy a válságból.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére