Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák: A családbarát Magyarország azt is jelenti, hogy Magyarország idősbarát

888.hu - MTI

2021.03.28. 12:35

A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a Facebook-oldalán, tudatva, hogy hamarosan a nyugdíjasok postaládájába érkezik a JóKor magazin legújabb száma.
A lapban bemutatják a nyugdíjasokat érintő intézkedéseket és Müller Cecília országos tisztifőorvos arra hívja fel a figyelmet, hogy minden vakcina biztonságos

- írta posztjában Nyitrai Zsolt.

A miniszterelnöki megbízott egy videót is közzétett, ebben Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter arról beszél:

a családbarát Magyarország azt is jelenti, hogy Magyarország idősbarát.

Azért is dolgoznak, hogy jó legyen Magyarországon idősnek lenni. 2010-ben azt ígérték a magyar nyugdíjasoknak, hogy megőrzik a nyugdíjak reálértékét – emelte ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezt az ígéretet nemcsak megtartották, hanem valamelyest emelni is tudták a nyugdíjak reálértékét az elmúlt tíz évben.

Emellett bevezették a nagyszülői gyermekgondozási díjat (gyedet), hogy a nagyszülők is otthon maradhassanak a kisunokával, ha a család ezt kívánja. Több olyan lehetőség van – folytatta -, amellyel az idősebb korosztály is élhet, például a rezsiutalvánnyal vagy az Erzsébet-utalványokkal, amelyeket az elmúlt években biztosítottak.

Hozzátette: bíznak abban, hogy a családtámogatások széles köre valamelyest enyhíti az idősebbekre nehezedő terheket, hiszen így nemcsak nekik kell segíteniük a fiatalok életkezdését. Ezért bíznak abban – mondta -, hogy „Magyarországon is egyre jobb idősnek lenni”.

A videóban Nyitrai Zsolt azt mondta:

2009-ben a baloldal által vezetett kormány elvett egyhavi nyugdíjat az idősektől.

Most, a koronavírus-járvány idején az Orbán Viktor vezette polgári kormány nem megszorít, hanem segítő kezet nyújt, megkezdődött a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja a videóban emlékeztetett: 2018 októberében döntött úgy az Idősek Tanácsa, hogy szükség van az idősek, a nyugdíjasok hiteles tájékoztatását szolgáló kiadvány létrehozására. Ezt a szerepet tölti be a JóKor című kiadvány – tette hozzá.

Ismertette: a kiadvány jelenlegi száma elsősorban a vírus elleni küzdelemre fókuszál. A lapban szerepel a tisztifőorvos felhívása, amelyben Müller Cecília elmondja, hogy biztonságosak az oltóanyagok, hangsúlyozva, az idősek vegyék ezeket igénybe, és aki még nem regisztrált, tegye ezt meg. A tisztifőorvos elmondja azt is, hogyan kaphatják meg az idősek az oltást.

Hozzátette: e komoly téma mellett szórakoztató, színes hírek is helyet kaptak a lapban, így nyereményjáték, rejtvény is található benne.

Nyitrai Zsolt tavaly júniusban jelentette be, hogy Jókor címmel tájékoztató magazint kapnak a nyugdíjasok, a Magyar Államkincstár kiadásában negyedévente megjelenő színes kiadvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében és közreműködésével jelenik meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére