Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák: a kormány megbecsüli az édesanyákat

Bertha László

2016.05.01. 17:58

Az államtitkár szerint a magyar kormány saját eszközeivel támogatja az édesanyákat és ismeri el azt az áldozatos munkát, amellyel a gyermekek felnevelése jár.
BUDAPEST, 17:58

A magyar kormány saját eszközeivel támogatja az édesanyákat és ismeri el azt az áldozatos munkát, amellyel a gyermekek felnevelése jár – írta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár anyák napja alkalmából.

Novák Katalin az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy

Magyarországon 1925 óta mondunk köszönetet ezen a szép családi ünnepen azért a helytállásért, támogatásért, amit az édesanyák szeretteikért, családtagjaikért tesznek minden áldott nap.”

Az államtitkár kiemelte, céljuk, hogy kormányzati eszközökkel is enyhítsék az édesanyák mindennapos terheit, megadva a nőknek a választás szabadságát, valamint a döntési lehetőséget, hogy maguk határozzanak arról, mennyi időt kívánnak otthon maradni gyermekeikkel, és mikor akarnak visszatérni a munka világába.

Tisztelgünk az előtt a többletteljesítmény előtt is, amit a gyermeknevelés mellett munkát vállaló édesanyák nyújtanak, gyakran erejükön felül.”

– hangsúlyozta Novák, majd kiemelte, hogy ennek szellemében számos olyan intézkedés született, hogy Magyarországon társadalmi szinten is elismerjék a gyermekvállalást.

Az államtitkár kiemelte a családi típusú adózást, az otthonteremtési programot, a gyed extrát, a bölcsődei férőhelyek számának növelését, illetve a rugalmas foglalkoztatás támogatását.

A család szívét-lelkét az odaadó édesanyák jelentik. Ezúton köszönjük mindennapos helytállásukat. Isten éltesse az édesanyákat!”

– írja a közlemény végén a kormánypárti politikusnő.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére