Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin lehet az EU legfiatalabb köztársasági elnöke

888.hu

2022.03.08. 15:10

Csütörtökön választ új köztársasági elnököt az Országgyűlés.

 

A köztársasági elnök megválasztására és ünnepélyes eskütételére az Országgyűlés 2022. március 10-i, csütörtöki ülésén kerül sor 9.30-kor”

– olvasható a parlament sajtóosztályának tájékoztatójából.

Áder János utódja feltételezhetően a Fidesz–KDNP jelöltje, Novák Katalin volt családügyi miniszter lesz, akit mind a 132 kormánypárti képviselő a támogatásáról biztosított.

 

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a világban egyre erősebben munkálkodik a #girlpower szelleme, ugyanis Magyarországon kívül több állam is női vezető mellett tette le a voksát.

A változás szelét 2019. június 15-én lehetett először érezni. Ekkor iktatták be Szlovákiában Zuzana Čaputovát, így ő lett az első nő ezen a poszton, ráadásul az ország történetének eddigi legfiatalabb köztársasági elnökévé is vált. Választási kampányában beszélt többek között

magyarul is.

 

A reformban Szlovákiát Görögország követte. Katerina Sakellaropoulout 2020. március 13-án iktatták be az állam köztársasági elnökeként, választásakor

261 képviselői „igen” szavazatot kapott a 300-ból.

 

Moldovában 2020. december 24-én léptek a változás útjára, Maia Sandu vezetésével. A 2020-as moldovai elnökválasztást az EU-párti, jobbközép Akció és Szolidaritás Párt és szövetségeseinek a jelöltje, Maia Sandu a mintegy

1.600.000 szavazat 57,72 százalékával győzte le az ellenfelét.

 

Vjosa Osmani 2021. április 4-én, 38 évesen lett Koszovó államfője, ezzel ő a világ legfiatalabb női elnöke. Noha a két ellenzéki párt, a PDK és a Szövetség Koszovó Jövőjéért, valamint a koszovói szerb kisebbséget képviselő Szerb Lista bojkottálta az elnökválasztást, a 120 képviselőből 82-en szavaztak a rendkívüli ülés második napján. Osmani 71 szavazattal, 11 érvénytelen szavazat mellett nyert, s lett az állam második női köztársasági elnöke.

 

Novák Katalin a legfiatalabb női köztársasági elnök lehet az Európai Unió tagállamai között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére