Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin: Lélekben 15 millióan vagyunk

888.hu

2022.11.27. 15:05

„Azért is mentem el Kijevbe, hogy ma itt lehessek Kárpátalján” – írta a köztársasági elnök a Facebook-oldalán.

 

A Magyar Nemzet beszámolója szerint vasárnap Kárpátalján folytatódott Novák Katalin köztársasági elnök kétnapos ukrajnai látogatása. A Kijevben töltött szombati nap után advent első vasárnapján Beregszászban vendégeskedik a magyar államfő, valamint részt vesz az ugocsai Csepei Tulipán Tanoda hivatalos átadási ünnepségén.

 

 

A kárpátaljai magyarság központjának tekintett Beregszászon Novák Katalin részt vett a helyi református gyülekezet adventi istentiszteletén.

A kárpátaljai magyar közösség tagjainak üzenve kijelentette:

 

Lélekben itt vagyunk 15 millióan, akik együtt érzünk a bajbajutottakkal. Még a háború sem képes lerombolni a szeretetet.”

– hangsúlyozta. Jelezte, a béke hírnökeként érkezett, és számára ajándék, hogy a sokat szenvedett Kárpátalján gyújthatja meg vasárnap késő délután az első adventi gyertyát.

Az ünnepi istentisztelet után a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára vezet az útja. Itt megkoszorúzza egykori elődje, Mádl Ferenc emléktábláját, valamint találkozik a főiskola vezetőségével, a hallgatókkal, illetve a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének tagjaival.

Az államfő munkamegbeszélést is folytat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőségével, ahol várhatóan hangsúlyos teret kapnak az itteni magyar közösség háborús hétköznapjaival kapcsolatos kérdések, problémák.

Novák Katalin kárpátaljai programja az első adventi gyertya meggyújtásával fejeződik be a beregszászi főiskola előtti téren. Soha korábban nem volt olyan erős üzenetértéke a békét hirdető gyertya lángjának, mint napjainkban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére