Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák: minden jogosult maximális nyugdíjprémiumot kap novemberben

888.hu

2021.10.04. 21:20

Minden jogosult, 2,5 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember maximális, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kap novemberben a megemelt összegű ellátása mellett – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter Budapesten hétfőn, az Idősek Tanácsának ülése után.

 

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy ez 200 milliárdnyi többletbevételt jelent az érintetteknek.

Még a legalacsonyabb összegű nyugdíjban részesülők is jogosultak a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumra.

Egy átlagos nyugdíjat kapó ember nagyjából 100 ezer forint többletbevételre számíthat novemberben, hiszen nyugdíj-kiegészítést is fizetnek – hangsúlyozta a miniszter.
Elmondta, kettős vállalásuknak feleltek meg. Egyrészt azt ígérték, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, másrészt azt tűzték ki célul, hogy a gazdaság növekvő teljesítményéből minél többet érezzenek a nyugdíjasok.

Az első vállalást azzal tudták teljesíteni, hogy a nyugdíjak emelése mindig követi az inflációt.

Az elmúlt évtizedben nominálisan 44,7 százalékkal, vásárlóértéken pedig 10 százalékkal nőtt az ellátások összege – közölte. Megjegyezte, kiegészítő nyugdíjemelést is adnak idén.
A másik vállalással kapcsolatban jelezte: nyugdíjprémiumot fizetnek, amely minden eddiginél magasabb lesz.
Felidézte, hogy tavaly a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt nem tudtak nyugdíjprémiumot adni, korábban viszont már háromszor biztosították a juttatást, amelynek maximális összege 2017-ben 12 ezer, 2018-ban 18 ezer, 2019-ben pedig 22 ezer forint volt.
Novák Katalin kitért rá: vállalták a baloldali kormányok által megszüntetett tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését. Idén már adtak egyhetit a juttatásból, jövőre pedig legalább kéthetit fizetnek, de akár három- vagy négyheti összeg is elképzelhető – közölte.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére