Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

November 22-étől oltási akcióhét lesz a kórházi oltópontokon

888.hu, MTI

2021.11.04. 15:20

A kormány az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében rendezi meg az akcióhetet.

 

Azon a héten a kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az oltatlanokat és a második, harmadik oltást felvenni akarókat.

November 22-étől 28-áig 7–19 óra között 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat

– írták.
Azoknak, akik már korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy harmadik oltásukat akarják felvenni.

Ugyanakkor azon a héten időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra.

Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

A dolgozóiknak oltást előíró, nagyobb létszámú munkáltatók a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát; az üzemorvosok rendelkezésére bocsátják az igényelt mennyiséget.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik adag vakcinát szeretnék kérni.

Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves, és már több mint négy hónap eltelt a legutóbbi oltása óta

– írták.

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni – hangsúlyozták. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint az oltatlanok esetében tízszeres. Természetesen az oltási akcióhét előtt és után is fel lehet venni az első oltást – tették hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére