Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugdíjemelés lesz jövõre

Nagy Gábor

2016.11.29. 16:40

Jövõre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idõsek Tanácsa keddi ülése után.

A kormányfő az Országházban tett nyilatkozatában elmondta: az idén keletkező költségvetési többletből minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között. Orbán Viktor szerint ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése. A miniszterelnök hozzátette azt is, hogy semmiképp sem akartak vitát nyitni arról, hogy ki kap több, illetve ki kap kevesebb pénzt, ezért méltányosnak tartja az Idősek Tanácsának javaslatát.

Az intézkedés szerdai ülésén kerül a kormány elé.

Orbán Viktor azt is megerősítette, hogy a 2017-re tervezett nyugdíjemelés mértékét 0,9 százalékról 1,6 százalékra emelik. Megjegyezte: mint minden év végén, így 2017 novemberében is szükség esetén korrigálják majd a nyugdíjakat, ami az infláció függvénye. Ha ugyanis az infláció magasabb annál, mint amit terveztek, akkor a nyugdíjasokat pénz illeti meg.

A miniszterelnök kifejtette, hogy hazánkban volt olyan időszak, mikor az év végén nem azt kellett megbeszélni, hogyan lehet a tervezettnél nagyobb arányú a nyugdíjemelés, hanem arról volt szó, hogy elvették a 13. havi nyugdíjat. Ebben az évben azonban "a magyar gazdaság jó pályát futott" – folytatta a kormányfő –, így lehet arról beszélni, hogyan részesüljenek a nyugdíjasok az év végén keletkező költségvetési többletből.

Orbán Viktor szavait azzal zárta, hogy 2017-re jó hír a nyugdíjasoknak a fontos élelmiszerek áfájának csökkenése, a rezsicsökkentés "megvédése", a 10 ezer forintos egyszeri juttatás és az 1,6 százalékos nyugdíjemelés.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére