Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: nem emelkedik jelentős mértékben a fertőzöttek és az elhunytak száma

888.hu

2020.05.04. 11:51

Sikerült stabilizálni a járványt.

Megtartotta napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Az esemény elején Gál Kristóf elmondta, a mai napon 9 órakor – a megfelelő óvintézkedések mellett – megkezdődtek az érettségik, a diákoknak sok sikert kívánt.

Ezt követően Müller Cecília kapta meg a szót, aki ismertette a legfrissebb számokat:

3035 fertőzött, 2054 aktív fertőzött, 351 halott, 630 gyógyult.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy az adatszolgáltatás megváltozott, igyekeztek még informatívabbá tenni az adatokat. Ez visszaköszön a koronavirus.gov.hu oldalon is, ahol az eddigieknél részletesebb bontásban lehet látni a számokat. Többek között bevezetésre került az aktív fertőzött fogalma, ami azt mutatja meg, hogy az adott napon éppen hányan koronásak, tehát az összes fertőzöttből le kell vonni az elhunytak és a gyógyultak számát.

Müller Cecília aláhúzta, Pest megye és Budapest esetében az indokolja a kijárási korlátozások fenntartását, hogy az aktív fertőzöttek 63 százaléka ebben a térségben koncentrálódik.

Az országos tisztifőorvos elmondta, már egy hete nem emelkedik jelentős mértékben sem a fertőzöttek aránya, sem pedig a halottak száma, vagyis sikerült stabilizálni a járványt, ún. egyensúlyi helyzet alakult ki.

Ettől függetlenül az elkövetkező időszakban is óvatosnak kell lenni, mert a vidéki enyhítések nem azt jelentik, hogy véget ért a járvány.

Müller Cecília után Kiss Róbert szólalt fel.

A rendőr alezredes elmondta, a mai naptól elkezdődött a járvány elleni védekezés második szakasza, Budapest és Pest megye kivételével enyhítések léptek hatályba (erről bővebben ITT).

Kiss Róbert beszélt a mögöttünk hagyott hosszú hétvége tapasztalatairól is. Összesen 45 ezer rendőri intézkedést kellett végrehajtani, sokan szegték meg a kijárási korlátozással kapcsolatos magatartási szabályokat is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére