Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: az Európai Néppárt működjön együtt Salvinivel!

Horváth Tamás

2019.05.01. 10:44

Matteo Salvinit, a Liga olasz kormánypárt vezetőjét nevezte Európa jelenlegi legfontosabb emberének a migráció megállítása és az EU átalakítása terén Orbán Viktor magyar miniszterelnök, akivel a La Stampa olasz napilap közölt interjút szerdán, Salvini magyarországi látogatása előtt.

A Paktum Salvinivel egy új Európáért című interjúban Orbán Viktor azt mondta, hogy az Európai Néppárt (EPP) öngyilkosságra készül, és „elsüllyed”, ha ismét az európai baloldalhoz akarja kötni magát. Az EPP egyre sikertelenebb, egyre kevesebb néppárti miniszterelnök van Európában, és a pártszövetségnek májustól – minden bizonnyal – kevesebb mandátuma lesz.

A magyar miniszterelnök az interjúban leszögezte, hogy a néppártnak együtt kell működnie a Salvini vezette európai jobboldallal.

Ne kössük össze magunkat a baloldallal, keressünk egy másik utat, az európai jobboldallal való együttműködés útját! Nem tudjuk, Salvini milyen formációt tud majd létrehozni, de reméljük, hogy erőset”

– húzta alá Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a Salvini vezette jobboldal és az EPP közeledésében Silvio Berlusconi pártjának, a Hajrá Olaszországnak (FI) van kulcsszerepe, mivel az FI az Európai Néppárt tagja.

A jelenlegi Európa legfontosabb emberének Matteo Salvinit nevezte, majd elmondta, hogy bár az olasz politikus miniszterelnök-helyettesként, a római kormány belügyminisztereként érkezik Magyarországra csütörtökön, de pártügyekről is egyeztetnek.

Elmegyünk a szerbiai határra, hogy megnézhesse, hogyan védjük mi a határt”

– jelentette ki a Orbán Viktor, megjegyezve, hogy Matteo Salvinivel sorsközösségben vannak, mindketten támadásokat szenvednek el.

Ő az a hős, aki elsőként állította meg a tengeren keresztüli migrációt, mi a szárazföldön tettük ezt”

– hangsúlyozta a kormányfő.

Az országos La Stampában és más kisebb olasz napilapban is egyszerre megjelent interjúban Orbán Viktor példaként hozta fel, hogy az olaszok meg szeretnének szabadulni a hozzájuk érkezett migránsoktól, ezért szétosztásukra Brüsszel ideológiát talált ki, amit szolidaritásnak nevezett el. A magyar kormány álláspontja ellenben az, hogy megakadályozza, hogy Magyarországra jöjjenek a migránsok, így azt sem szeretné, ha Olaszországból kerülnének át Magyarországra.

A miniszterelnök az első érkezési országban menedékkérelmi jogot biztosító dublini rendeletet halottnak nevezte, mivel az egy olyan jogszabály, amelyet senki sem tart be.

A nacionalizmus veszélyét firtató kérdésre Orbán Viktor úgy válaszolt, nem osztja a nacionalizmus negatív értékelését, és jelenleg a veszélyt Brüsszelben látja.

A brüsszeli elit azt mondja, hogy mi a nacionalizmust tápláljuk, mi viszont úgy gondoljuk, hogy a brüsszeli elit az, amely nagy veszélyt gerjeszt azzal, hogy birodalmat akar kiépíteni. De rendben, hagyjuk magunk mögött a nacionalizmussal kapcsolatos terminológiai küzdelmet, írja azt, hogy patrióta vagyok„

– mondta.

Orbán Viktor hozzátette, azt sem osztja, hogy a nyugati multikulturalizmus képviseli a fejlődést.

Magyarország nem akarja feladni identitását, és a kereszténységet tartja nemzetmegtartó erőnek”

– szögezte le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére