Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak

Bertha László

2018.09.11. 16:06

Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, védeni fogja a demokrácia európai értékét - jelentette ki Orbán Viktor az Európai Parlamentben.

Orbán Viktor a Sargentini-jelentésről szóló vitában azzal indította felszólalását, hogy pontosan tudja, hogy az Európai Parlament tagjai már kialakították az álláspontjukat, a többség meg fogja szavazni a jelentést, de ennek ellenére is eljött, mivel Magyarországot és a magyar népet támadják.

Önök nem egy kormányt, hanem egy országot és egy népet fognak elítélni”

– jelentette ki a miniszterelnök, aki egyúttal figyelmeztette a jelenlévőket, hogy azt az országot kívánják elítélni, ami ezer éve tagja a keresztény európai népek családjának, mely vérével védte Európát, fellázadt és fegyvert fogott a szovjetek ellen, illetve megnyitotta határait a keletnémet sorstársai előtt.

Magyarország megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért”

– mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy azok vádolják Magyarországot, akiknek az ölükbe hullott a szabadság és a demokrácia.

A miniszterelnök szerint az Európai Parlamentben jelen lévő politikusok azt hiszik, hogy jobban tudják, mi kell a magyar népnek, mindemellett pedig kettős mércét alkalmaznak, hatásköröket lépnek túl és megsértik a szerződést a jelentés elfogadásának módjával.

Nekünk a demokrácia és a szabadság nem politikai, hanem erkölcsi kérdés”

– szögezte le a magyar kormányfő, aki szerint a véleménybeli különbségek nem adhatnak okot egy ország kirekesztésére az európai döntéshozatalból.

A miniszterelnök hangsúlyozta, 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is kétharmados többség szavazott a Fidesz-KDNP-re. Az EP-ben ők a legsikeresebb párt. A baloldali, bevándorláspárti ellenfelek érthetően nem boldogok a sikerektől, de bosszút állni azért, mert nem őket választották, nem tisztességes és nem európai – fűzte hozzá és így folytatta:

A mi uniónkat az tartja össze, hogy a vitákat szabályozott keretek között rendezzük. Magyarország nevében én több kompromisszumot is kötöttem, több területen is. Ez a jelentés azonban felrúgja az évekkel ezelőtt megkötött megállapodásokat.”

Orbán Viktor a Magyarországot elítélő jelentés elkészítői kapcsán úgy fogalmazott, hogy alapvető tényekkel sincsenek tisztában. A miniszterelnök szerint a jelentés kapcsán egyenesen kell beszélni, annak egyetlen célja, hogy bevándorláspolitikája miatt zsarolja Magyarországot.

A magyar miniszterelnök álláspontja szerint azonban minden tagállamnak joga van eldönteni, miként rendezi be saját életét, saját országában. Mi megvédjük a határokat, kerítést építettünk és megállítottuk a migránsokat, megvédtük Magyarországot és Európát. A mai eset az első, amikor az EU elítéli saját határőreit – mondta.

Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, nem leszünk bevándorlóország”

– jelentette ki Orbán Viktor, majd leszögezte, hogy

Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, védeni fogja a demokrácia európai értékét. Ha kell, Önökkel szemben is.”

Mi, magyarok készen állunk a jövő májusi választásokra, ahol végre az emberek dönthetnek Európa jövőjéről – tette hozzá Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére