Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán megint feltörölte a padlót Vonával

Horváth József György

2017.02.20. 15:06

A miniszterelnök a napirend elõtti felszólalásokra reagálva tette helyre az ellenzék vezetõit.

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása után a frakciók vezetői reagáltak 8-8 percben a miniszterelnök beszámolójára. Az elempés Szél Bernadett nepáli vendégmunkások miatt aggódott, az emeszpés Tóth Bertalan a rezsicsökkentést támadta, Vona Gábor pedig még a mindig nyugodt Harrach Pétert is kiakasztotta demagógiájával.

Az ellenzéki politikusok felszólalásaira reagálva Orbán elmondta:

Az ellenzék vezetői egymásnak beszélnek, MSZP-LMP-Jobbik versenyfutást látunk, futnak az életükért, be akarnak kerülni a következő parlamentbe. Ha demagógiában szeretnének versenyezni, annak nem állunk az útjába."

A miniszterelnök szerint, amikor az ellenzék a kormányt próbálja sértegetni, akkor a magyar embereket sérti meg, az ő eredményeiket, az ő munkájukat vitatja el. Orbán Viktor szerint az elmúlt évek eredményei nem a kormány eredményei, mert Magyarország sikerei az emberek munkájának köszönhetőek.

Az emberek jól döntöttek, és jól dolgoztak"

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Az MSZP-nek válaszolva Orbán elmondta, hogy "ha a nyugdíjakért aggódnak, említsék meg, hogy ők vették el a 13. havi nyugdíjat" Bajnai Gordon kormányzása alatt.

Örülök, hogy hirtelen mindenki rezsiharcos lett"

– mondta Orbán célozva arra, hogy az MSZP úgy kéri számon a kormány energiapolitikáját, hogy korábban a szocialista kormányok ígértek rezsicsökkentést, aztán mégis elviselhetetlen mértékben emelték a rezsi árát.

A bérekkel kapcsolatban elmondta:

nem ismerek egy olyan kormányt sem a rendszerváltás óta, ami ilyen mértékben emelte volna a béreket."

Vona Gábor napirend előtti felszólalásában azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy a főpolgármester "szoknyája mögé bújik" olimpiaügyben. Orbán erre így válaszolt a Jobbik elnökének:

Nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni."

Orbán elmondta: Vona Gábor és a Jobbik bajban vannak.

Így szoktak járni, akik eladják a pártjuk lelkét. Ön egy antiszemita pártból csinált egy filoszemita pártot, EU-ellenesből EU-pártit, bevándorlásellenes pártból bevándorláspártit, persze, hogy haragszanak magára az emberek."

K.O.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére