Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: nálunk a jövőt nemcsak meg tudják tervezni, hanem meg is tudják valósítani

Nagy Gábor

2019.09.09. 11:48

A magyar kormányfő Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának megnyitóján beszélt.

Magyarország készen áll, sőt már hozzá is fogott, hogy a digitalizálódó világgazdaság egyik sikertörténete legyen – mondta Orbán Viktor hétfő délelőtt az ITU rendezvényén, amely a világ egyik legfontosabb telekommunikációs kiállítása a héten, s amelyre 130 országból érkeztek kiállítók és előadók a budapesti Hungexpóra.

A kormányfő példaként említette, hogy az elmúlt 10 évben sereghajtóból az unió egyik éllovasa lett Magyarország, és már most is egy digitális gazdaság Európa szívében.

Önök ma egy olyan országnak a vendégei, amely nem fut el a jövő elől, nem dugja homokba a fejét, azokat a változásokat is látja, amelyek Európát új kihívások elé állítják, mi nem elbújni akarunk, hanem részt akarunk venni ennek az új világrendnek a megteremtésénél, a nyertesei akarunk lenni ennek az új, történelemformáló, izgalmas kalandnak. Az elmúlt 10 év itt, Magyarországon bebizonyította, hogy nálunk a jövőt nemcsak meg tudják tervezni, hanem meg is tudják valósítani, teremteni

– fogalmazott a miniszterelnök.

Később kifejtette: miniszterelnökként ugyanakkor azzal a kihívással is küzd, hogy az egyre inkább digitalizálódó gazdaságban hogyan lehet olyan politikát folytatni, amelynek eredményeként a digitalizáció áldásaiban ne csak egy szűk elit és egy szűk nagyvállalati világ részesedjen, hanem mindenki. A magyar kormány ennek érdekében már elindította a Digitális Jólét Programot.

El kell juttatnunk a digitalizációt a legtávolabbi faluban élő gazdákig, a kórházakig, a kistelepülésekig, a kis- és közepes vállalkozásokig, hogy mindenki (...) nyertese legyen és ne elszenvedője a digitalizáció okozta változásoknak

- mondta a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére