Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán tartja a szavát

Nagy Gábor

2019.06.23. 17:58

2010-ben Orbán Viktor megígérte: Magyarországon rend lesz. És így is lett. Ezt bizonyítják a Lechner Tudásközpont által, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával fejlesztett és üzemeltetett Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) részletes adatai.
A rendőrök létszámának emelésével, a rendőri hivatás megbecsülésével, a büntető törvénykönyv szigorításával, az eljárások egyszerűsítésével és jelentős erőáthelyezésekkel rövid és hosszú távon is eredményt lehet elérni.
És fontos, hogy a politika gondolkodásmódja is megváltozzon, és a bűnözők mentegetése helyett végre az áldozatok oldalára álljon, az ő érdeküket próbálja védeni. Nem lesznek a bűnözésről ideológiai viták, nem mentegetjük az elkövetőket származásukkal, nehéz vagy épp kiemelkedő anyagi helyzetükkel, hanem érvényt szerzünk a törvénynek

– fogalmazott Orbán Viktor egy 2010-es, Magyar Nemzetnek adott interjúban.

2010. március 15-én beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke | MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő pedig tartotta a szavát. 2018-ban hatvankét százalékkal kevesebb kiemelten kezelt bűneset (vagyon, élet, testi épség, egészség, köznyugalom, gyermek és család elleni bűncselekmények) történt Magyarországon, mint 2010-ben.

Az elmúlt 8 évben 242 ezerről 93 ezerre esett vissza az ilyen típusú bűnesetek száma.

A PRE-STAT nyilvánosan elérhető moduljaiban 2010. januártól 2018. decemberig állnak rendelkezésre a regisztráció ideje szerinti, az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztikából (ENyÜBS) származó bűnözés-statisztikai adatok, így a Lechner Tudásközpont elemzésében több mint nyolcéves időszak adatai szerepelnek. Ezeket kombinálták az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) társadalmi-gazdasági mutatóival, így egy nagyon pontos képet kaphatnak azok, akik elolvassák ezt az elemzést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére