Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Orbán Viktor a 21. század Nagy Sándora"

Bertha László

2016.07.06. 11:58

Néha a történelemben csak egyetlen ember van, aki a fõsodor ellenében azt meri mondani, hogy "nem!". A magyar miniszterelnökrõl, Orbán Viktorról közölt portrét a német Freie Zeiten.

Néha a történelemben csak egyetlen ember van, aki a fősodor ellenében azt meri mondani, hogy „nem!”. A magyar miniszterelnökről, Orbán Viktorról közölt portrét a német Freie Zeiten.

A véleménycikk szerzője szerint Orbán Viktor az az államférfi, aki nemcsak saját hazáját, de Európát is meg akarja védeni Brüsszel őrült terveitől. A szerző megjegyzi, hogy az emberi létezés és a történelem tele van idealizált hősökkel és mítoszokkal. Nagy Sándor, Napóleon – és még sokan mások – hatalmas lábnyomot hagytak a történelemben.

A cikk szerint ma talán hasonló a helyzet Európa „délkeleti sarkában”, ahol a magyarok felvették a küzdelmet a mainstream európai politikával szemben.

A szerző felidézi Orbán Viktor eddigi politikai pályafutását és életének meghatározó mozzanatait, amilyen a kommunizmus szétverése is volt 1989-ben. Álláspontja szerint Magyarország soha sem hagyta cserben a Nyugatot, együttműködik a NATO-val, bírálói mégis azt mondják, hogy Magyarország eltávolodott a nyugat-európai értékektől, Orbán pedig „diktátor” lett.

Orbán tagadhatatlan érdeme, hogy egyedüliként és elsőként szembe mert szállni Merkelék politikájával, akik tárt karokkal fogadták a bevándorlókat Európába. A Nyugattal szemben Orbán Viktornak és Magyarországnak világos, hogy a tömeges bevándorlás semmi jót nem jelent Európa számára. A bevándorlók érkezésével ugyanis csak a társadalmi és etnikai feszültségek, valamint a szegénység nő – teszi hozzá a szerző.

A Freie Zeiten által publikált írás szerint Orbán határozottan visszautasította a multikulturalizmust, ezzel párhuzamosan pedig a soviniszta nacionalizmust is; a magyar miniszterelnököt az „egészséges realizmus” vezeti kormányzásában.

A szerző szerint Orbán Viktor egy nagy remény, aki nemcsak a visegrádi országokat és Kelet-Európát egyesítheti, hanem az ellenzéki mozgalmakat is szerte Európában és Észak-Amerikában. Orbán ellenállása a brüsszeli elittel szemben pedig nem hiábavaló.

Orbán Viktor egy „európai hazafi”, akit végül a történelem tehet naggyá mint „Viktor, a Nagy!”.

A magyar miniszterelnök ugyanis egy új és jobb Európa szilárd alapját jelentheti a jövőben.

(Freie Zeiten)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére