Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A háborúk és veszélyek évtizedét éljük

888.hu

2022.07.23. 11:31

2019-ben egy rendkívül optimista és bizakodó tábor volt, míg most a háborúk és veszélyek évtizedét éljük. Korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai remegnek a nyugati civilizációnak – közölte Orbán Viktor Tusnádfürdőn.

 

A miniszterelnök köszöntötte a résztvevőket, majd könnyed viccelődéssel indította a beszédét.

Felidézte, hogy 2019-ben találkoztak utoljára Tusnádfürdőn, s azt is megtudhattuk, hogy milyen a „Fidesz fröccs”: kétharmad-egyharmad.

Nagyot fordult a világ

 

A veszélyek korába léptünk”

– szögezte le a miniszterelnök.

 

2019-ben egy rendkívül optimista és bizakodó tábor volt, míg most a háborúk és veszélyek évtizedét éljük. Korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai remegnek a nyugati civilizációnak”

– tette hozzá.

Azt gondoltuk, hogy Európában nem lehet háború, a hidegháború nem térhet vissza, és hogy a tudomány ural mindent”

– mondta Orbán Viktor.

 

A világ egyre rosszabb hely. Van valamilyen világvége várás, amelynek az ereje nő. Lehetséges lenne-e, hogy emberek milliói egyszerűen félreértik, hogy mi történik velük?”

– kérdezte, majd hozzátette: „A nyugati civilizációnak ereje, teljesítménye, tekintélye és cselekvőképessége fogyóban. Erre a »zapadnyikok« – a született nyugatosok – legyinteni szoktak, mondván, hogy ez uncsi... A valóság az, hogy amikor 100 éve a Nyugat hanyatlásáról beszéltek, az egy demográfiai visszaszorulás volt, míg most egy hatalmi visszaszorulás van.”

 

A többi civilizáció is modernizálódott, de a nyugati értékeket nem vették át csak a technikáját”

– mondta a kormányfő. Orbán Viktor kiemelte, hogy a világ többi része ellenáll a nyugati értékterjesztéssel szemben. A világ többi része rájött, hogy a modernizálódással lehet fellépni a nyugati értékekkel szemben.

 

A nyugat elveszíti az anyagcsatát”

– szögezte le. Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy a világ energiahordozóinak és erőforrásainak a jelentős része a nyugati civilizáción kívül van.

 

Európa helyzete pedig még nehezebb”

– tette hozzá.

2013-ban az amerikaiak megkezdték a repesztéses energiakitermelési módot, új biztonságpolitikai doktrínát hirdettek meg, és külpolitikai fegyverként használják az energiát.

„Az amerikaiak egy bátrabb szankciós politikát alkalmaznak, nekiálltak, hogy erőteljesen ösztönözzék a szövetségeseiket az USÁból érkező szállítmányok irányába. S ez működik, ők nem függnek más energiájától, képesek ellenséges nyomásgyakorlásra, mert a szankciós politikához szükséges pénzügyi hálózatokat ők uralják (SWIFT), és baráti nyomásgyakorlásra is képesek, vagyis rá tudják venni a szövetségeseiket, hogy tőlük vásároljanak.”

 

Az uniós gázfogyasztási csökkentési tervekről azt mondta, hogy egyelőre nem lehet látni, hogyan kényszerítik ki.

Mindezek mellett pedig elvennék a gázt azoktól, akiknek van”

– tette hozzá.

 

Ez einstand. A világgal kapcsolatban lévő negatív érzések abból fakadnak, hogy az energia nincs a Nyugat kezében, csak a katonai erő”

– hangsúlyozta.

 

Jóval több a temetés, mint a keresztelő

 

Vannak azok, akik képesek saját maguk biológiai fenntartására, és vannak akik nem. Mi az utóbbiak közé tartozunk, és előbb vagy utóbb ellakják előlünk a Kárpát-medencét”

– mondta a kormányfő.

A migráció kettéválasztotta Európát.

 

A Nyugaton nincsenek már nemzetek, hanem népek konglomerátuma, ez a poszt-Nyugat, és 2050 körül bekövetkezik a végső demográfiai váltás, és a nagyvárosokban 50 százalék felé nő a nem európaiak aránya”

– tette hozzá.

 

A Nyugat szellemi értelemben Közép-Európába költözött. A Nyugat harcot folytat Közép-Európa ellen, hogy olyanná tegyenek minket, mint amilyenek ők.”

 

„Brüsszel a Soros-féle csapatokkal ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat” – mondta, majd hozzátette: „Elítéltek minket migráció ügyében, de ezt most az ukrajnai háború miatt félretették. Nem levették a napirendről, hanem csak félretették!”

 

A Nyugat ne akarja ránk kényszeríteni azt a végzetet, amit a migráció jelent”

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint az európai népek nem tekinthetőek kevert népeknek.

A folyamatosan Európa felé mozgó iszlám civilizáció belátta, hogy a magyar útvonal nem alkalmas arra, hogy elárassza a Nyugatot, hanem nyugat felől próbálják a hódítást.

 

Fel kell készülni arra, hogy Nyugatról is védekezni kell majd, és a keresztényeket onnan kell befogadni”

– tette hozzá.

Gender

 

Nálunk az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén!”

– szögezte le.

A genderkérdésről azt mondta, hogy sikerült azt leválasztani az uniós pénzekről szóló vitáról.

 

Mi csak azt kérjük a Nyugattól, hogy a genderkérdést ne erőltessék ránk. Soha nem lesz ennek a nyugati bolondériának a világ ezen sarkán többsége”

– mondta a kormányfő, hozzátette: „Mi csak transzszilvániát tudunk kimondani, amit egyébként is Erdélynek hívunk.”

 

Háború van, háborús infláció és gazdasági válság, de ez csak paravánt von a demográfia, a gender és a migráció elé”

– mondta.

A visegrádi négyek ezekben a kérdésekben egységesen tudott fellépni, de beesett a háború, ami megrázta a V4-es együttműködést. Ez a háború elnehezíti a viszonyunkat a barátainkkal, és a magyar-lengyel kapcsolatban szívprobléma van.

 

A lengyelek úgy érzik, hogy ebben a háborúban benne vannak, míg mi ki akarunk maradni.”

 

Háború

 

Eddig 86 magyar ember halt meg abban a háborúban, és a bennünket kritizálók közül egyetlen nemzet sem vesztett embert. A mi kiindulópontunk, hogy Oroszország nem fogja megtámadni a NATO-t, mert az utóbbi erősebb. Az ukránok célja, hogy minél több országot vonjanak be a háborúba”

– tette hozzá.

A NATO és az EU úgy döntött, hogy fegyvert szállítanak, és súlyos szankciókat vetnek ki, így de facto részeseivé váltak ennek a konfliktusnak.

Orbán Viktor szerint a háború oka, hogy az oroszok egy világos biztonsági igényt fogalmaztak meg, és azt követelték, hogy Ukrajna ne legyen a NATO-tagja. A nyugatiak elutasították az oroszok biztonsági igényeit, és most az oroszok fegyverrel szereznek érvényt a biztonsági igényeiknek.

 

Ha Trump és Merkel lenne a vezető, akkor ez a háború soha nem robbant volna ki. A háborúban a Nyugat stratégiája az volt, hogy Ukrajna angolszász kiképzőkkel és fegyverekkel háborút nyerhet, a szankciók le fogják gyengíteni Oroszországot, a szankciók gazdasági következményeit képesek leszünk kezelni, és a világ felsorakozik a Nyugat mögött. Most pedig egy olyan kocsiban ülünk, aminek mind a négy kereke defektet kapott. Ukrajna nem fog háborút nyerni, a szankciók nem rengetik meg Moszkvát, a nyugati kormányok megrendültek, és a világ demonstratívan nincs a Nyugattal”

– hívta fel a figyelmet a kormányfő.

A világ nagy része demonstratívan nem áll a Nyugat mellett.

 

„Könnyen lehet, hogy ez a háború véget vet a Nyugat fölényének, és egy multipoláris világrend jön” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint lehet, hogy a magyarok átlátják a helyzetet, de a háború kérdésében ez keveset számít. Meg kell próbálnunk elmondani az álláspontunkat, és új stratégia kell, aminek a középpontjában a béke áll.

 

Az EU érdeke, hogy az oroszok és ukránok közé álljon”

– tette hozzá.

 

Az oroszok célja most, hogy olyan messze legyen a front, hogy Ukrajna területéről ne tudjanak a területükre lőni. Orosz-ukrán béketárgyalás nem lesz, és csak amerikai-orosz tárgyalás zárhatja le a háborút”

– hívta fel figyelmet a kormányfő, hozzátette: „Az európaiak eljátszották az esélyüket, hogy beleszóljanak az eseményekbe”.

A II. világháború után ott találja magát Európa, hogy a legfontosabb biztonsági kérdésekben az amerikaiak és oroszok döntenek.

 

Az egységes uniós külpolitikai döntéshozatalról azt mondta, hogy az imperializmus.

Az EU-nak ki kellett volna kényszerítenie a minszki megállapodást, és még a saját háza táján sem tud rendet rakni. Az is nagy probléma, hogy az EU nem tudja megvédeni a saját határait.

 

Nem világpolitikai szerepről kell álmodnia az uniónak, hanem a saját feladatát kéne elvégeznie”

– hangsúlyozta.

 

Az Energia és a gazdaság kérdése

 

Ki jár jól ezzel a háborúval? Akinek van saját energiahordozója: az oroszok, mert az energiahordozók ára felment. Jól jártak a kínaiak és a nagy Amerikai cégek is”

– hívta fel a figyelmet a kormányfő.

 

Ki jár rosszul? Az Európai Unió. Minket ez úgy érint, hogy a rezsicsökkentés jövőjét érinti”

– mondta Orbán. Már 2010-ben látható volt, hogy az emberek jövedelmének nagy részét elviszi a rezsi, ezért döntött a kormány a rezsicsökkentés mellett. Jól működött a magyar rendszer 10 évig, de most kibillent a háborús árak miatt.

 

Sikerülni fog megvédeni a rezsicsökkentést az átlagfogyasztásig, de efölött piaci árat kell fizetni. Ha ezt sikerül így megvédeni, az egy hatalmas tett lesz”

– emelte ki.

 

2021-ben a magyar állam a rezsicsökkentésre 296 milliárd forintot fizetett, 2022-ben pedig ennek a hétszeresét kellene kifizetni. Az utóbbit a magyar gazdaság nem bírná ki, és ezért kellett lépni”

– mondta Orbán Viktor. Éppen ezért kellett az új beruházásokat leállítani.

Fontos feladatnak nevezte továbbá, hogy „le kell jönni a gázról”, és át kell térni más energiahordozóra.

A várható recesszióról azt mondta a kormányfő, hogy az európai országok nagy részében visszaesés lesz, és ez politikai destabilizációt okoz majd. Ma az európai gazdaság a káosz felé tart, és nagy kérdés, hogy lehetséges-e, hogy ebből kimaradjunk.

 

Lokális kivétel akar lenni Magyarország”

– tette hozzá, ez az ambiciózus cél.

„2024-ben jöhet el a béke lehetősége, mert akkor lesz amerikai elnökválasztás” – hívta fel a figyelmet.

 

Akkor lehet sikeres Magyarország, ha kimarad a háborúból, a globális adóból, a migrációból, a genderőrületből. 2010-ben és 2020-ban is sikerült a válságból erősebben kijönni. 2020-ban is kanyarban előztünk”

– mondta a kormányfő, hozzátette: „Most kaptunk egy ónosesőt és a kanyarban kell talpon maradnunk a járgányunkkal.”

 

Új megállapodást kell kötnie Magyarországnak az EU-val, az USA-val, az oroszokkal és Kínával. Ha sikerül megállapodnunk mindenkivel, akkor vissza tudunk kapaszkodni a korábbi növekedési pályánkra”

– mondta a kormányfő.

Orbán szerint a legfontosabb időhatár 2030 lehet, mert akkora lehetnek olyan feszültségek a nyugati rendszerben, amik szétfeszíthetik azt. Szólt arról is, hogy a déli uniós tagországok akkora kerülhetnek nagy bajba, és a közép-európai országok nettó befizetők lesznek.

Orbán Viktor szerint 2030 körül kell csúcsformában lennünk, és akkora kell az erő.

 

A kormányfő szólt arról is, hogy több dolog segíti Magyarországot, így a technológiai váltás, és a világ harmadik legnagyobb akkumulátorgyártója lesz hazánk.

 

A külföldi tőkebeáramlás is segíti Magyarországot”

– tette hozzá.

 

Tranzitország akar maradni Magyarország, azonban ha blokkosodás lesz, akkor egy poros előretolt helyőrség lesz Magyarország. A politikai stabilitás is nagy előnye Magyarországnak”

– közölte. Szólt arról is, hogy végrehajtott a Fidesz egy hatalmi generációváltást, mert több 40-es került a vezetésbe. A szellemi alapokról azt mondta, hogy még megvan a magyar kultúra és a nyelv.

 

Magyarországnak nemzeti ambíciói vannak, és a mostani nehéz időszakban együtt kell maradnia az anyaországnak, és a többi magyarok lakta területnek”

– zárta végül gondolatát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére