Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A kommunizmus valódi arcát Gulágnak hívják

888.hu

2018.06.19. 11:19

Felavatták a szovjet megszállás áldozatainak obeliszkjét Budapesten. Az emlékmûvel nemcsak a Szovjetunióba hurcolt több mint nyolcszázezer ártatlan embernek, hanem a szovjet diktatúra minden magyar, anyaországi és határon túli áldozatának is emléket kívánnak állítani. Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen mondott ünnepi beszédében úgy fogalmazott: ha a kommunizmus minden áldozatának a nevét ráírták volna az obeliszkre, akkor az a világ egyik legmagasabb emlékmûve lenne.

Orbán Viktor miniszterelnök a fővárosi Gulág-emlékmű keddi avatásán az ünnepi beszédében elmondta: emlékezni kell azokra a katonákra, akiket minden ok nélkül, minden hivatalos egyezmény ellenére háborús bűnösként kezeltek; a hadifogolyként elkönyvelt civilekre, a férfiakra, nőkre, gyerekekre, akiket pusztán származásuk vagy nevük hangzása miatt örökre vagy csak néhány órás málenkij robotra vittek el.

A második világháború után megtanultuk, hogy Magyarország legértékesebb vagyona a szuverenitása

"Deportáltak, elhurcoltak és kitelepítettek százezreivel fizettük meg a gyengeségünk, a függetlenségünk elvesztésének az árát" - fogalmazott a kormányfő, aki szerint Magyarország szuverenitásából azért nem lehet engedni jottányit sem, mert "jól tudjuk, ha csak a kisujjunkat nyújtjuk is, már rögtön az egész karunkat vinni fogják".

Orbán Viktor szólt arról is, hogy "a kommunista vezérek szobrai számos európai politikus fejében még most is állnak", nem hajlandók tudomásul venni, hogy Európa egyesüléséhez Marx és Lenin szobrainak ledöntésén keresztül vezetett az út.

Azért vagyunk itt – hangsúlyozta a miniszterelnök –, hogy emlékezzünk a vallatópincékre, az erőszakkal, kínzással kikényszerített vallomásokra, az előre megírt halálos ítéletekre, az előre kirótt 25 évekre.

Orbán Viktor kiemelte, hogy emlékeznünk kell a Gulág felé vezető hosszú útra is. „Az elosztótáborokra, majd a végtelennek tűnő utazásra a szovjet lágerek felé. Az állomásokra, ahol ezrek és ezrek tűntek el, még mielőtt eljutottak volna a pokolnak abba a bugyrába, ahol a fagy, az éhezés, a napi 10-14 órányi kemény fizikai munka, orvosi ellátás hiánya, az őrök brutalitása miatt a halálozási arány néha a nyolcvan százalékot is elérte”.

Európa a korszakalkotó eszmék és világpusztító ideológiák hazája egyszerre – jelentette ki a miniszterelnök, aláhúzva, hogy az utóbbiak közül valamennyi – a nemzetiszocializmus, a nemzetközi kommunizmus és a népeket gyarmati sorba terelő” modern imperializmus – tőlünk nyugatra ütötte föl először a fejét.

Legyünk büszkék arra, hogy Magyarország olyan ország, amely sosem termelt ki elnyomó ideológiákat és sosem akart senkit gyarmati sorsra ítélni. A mi országunk a józan emberek országa, akik tudják, hogy a békesség, a szabadság, a függetlenség nem csak nekünk fontos, ezért tiszteljük és elismerjük más népek jogát is erre"

– szögezte le Orbán Viktor.

Emberarcú kommunista rendszer nem létezik – hívta fel a figyelmet –, „a kommunizmus igazi arcát Gulágnak hívják”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére