Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A migráció, mint fenyegetés és veszély velünk él

888.hu

2022.01.21. 08:23

Orbán Viktor a pénteki Kossuth rádiónak adott interjújában beszélt a koronavírusról, a migrációról és a baloldal hamis céljairól.

 

Orbán Viktor a beszélgetés elején közölte, az omikron új kihívás.

Ez annyiban különbözik a korábbi variánsoktól, hogy szélsebesen terjed, de a veszély gyengébb, mint a korábbi variánsok esetében.

A kormányfő elmondta, nő a fertőzöttek száma, míg a lélegeztetőgépen lévők száma csökkent, de a kórházban lévők száma is lassan nő. Meg kellett változtatni néhány szabályt: február 15-től lépnek életben az új szabályok. Csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is, vagy a második oltás óta nem telt el hat hónap – tette hozzá. A karanténkötelezettség is 7 napra csökken, de 5 nap után negatív tesztel lehet szabadulni – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy januárban csütörtöktől szombatig regisztráció nélkül lehet oltáshoz jutni.

Az országot honvédségi oltóbuszok folyamatosan járják, és eddig 32 ezer embert sikerült beoltani.

A baloldal tevékenykedésére kitérve elmondta: összeurópai jelenség, hogy vita van a védekezésről, de a magyar baloldal kamuvideókat gyártott, tényeket hamisítanak meg. Orbán közölte, ezzel gyengítette a baloldal a védekezés erejét. Szabad és kell vitatkozni a jó védekezésről, de ezt úgy kell tenni, hogy a védekezés erejét senki se gyengítse. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy senkinek nem kell szégyenkeznie az oltás megszervezése miatt sem. Büszkének kell lennünk erre a munkára.

A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.

A kormány szlogenjével kapcsolatban a miniszterelnök hangsúlyozta: sokak számára sok mindent jelenthet a szlogen, de számára ebben a mondatban benne van az ország 12 éves küzdelme. 2010-re az országot a baloldal tönkretette – mondta a kormányfő. Gazdasági csökkenés volt, az adók az egekben voltak, és itt volt a nyakunkon a IMF.

A kormányfő szerint nagyon kemény munkával 12 év alatt sikerült a baloldal hibáit kijavítani.

A 13. havi nyugdíjat most sikerül visszaadni. Orbán Viktor közölte, előre megy az ország. Most pedig jönnek azok, akik korábban csődbe vitték az országot, és ha lehetőségük lesz, akkor ismét tönkre fogják tenni azt. Ezért nem szabad vissza mennünk, hanem folytatni kell a növekedést!

Az árstopról is nyilatkozott a miniszterelnök: a magyar kormány nem teszi szét a kezét, hanem rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedéseket hoz.

Bevezettük a benzinárstopot, a kamatstopot, az élelmiszerárstopot.

Tanulni kell abból, mi volt 2010 előtt – mondta Orbán Viktor.

A magyar egészségügy magánosítására kitérve a miniszterelnök elmondta, hogy a baloldalon kitapintható az üzleti érdek. A baloldali politikusok közül sokan dolgoztak nyugati cégeknél, tehát üzleti lehetőséget akarnak nyitni a nagytőke előtt, és segítenek privatizálni az egészségügyet.

Senki nem beszél a magántőke ellen, és bárki nyithat magánrendelőt Magyarországon, de a biztosítottak pénzét senki nem fogja megkapni

– hívta fel a figyelmet a kormányfő. Nem a privatizáció, hanem a jobb működés megteremtése a feladat. Orbán Viktor úgy látja, az államilag tulajdonolt közegészségügyi rendszer hazai működtetése és javítása a legfontosabb feladat, és nem a privatizálása.

A migrációval kapcsolatban Orbán Viktor elmondta:

a migráció, mint fenyegetés és veszély velünk él és velünk is fog maradni,

közbiztonság azt követeli meg, hogy egy kicsit átalakítsuk a dolgot és több legyen a sima határvédőnk, mint az oda vezényelt rendőr.

AZ EU még mindig migránstámogató. Például a svéd biztos szerint a koronavírus válságot is a migrációval lehetne a legjobban orvosolni. Ezzel szemben mi azt gondoljuk:

A muszlim felnőttek nem váltják ki a keresztény gyermekeket”

Az EU nem ad pénzt a védekezésre, persze arra adna, hogy befogadjunk migránsokat arra adna pénzt, de arra nem hogy megvédjük a sajátjainkat – mondta Orbán Viktor.

Azt szeretnénk, hogy a soron következő magyar nemzedék vegye át az eddig felépített országot.

Ezt a kulturális távolodást jelent sok európai ország között, valahogyan át kell hidalni ezt az uniónak. Az új német kormány ki is mondta: Németország bevándorló ország, ez teljesen más felfogás amit mi itt Közép Európában érzünk.

Magyarország egész Európa külső határát védi

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

2015 óta 600 milliárd forintba került a védekezés a határon. Ekkora összeget fognak most visszakapni a családok.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére