Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor a V4-ekkel összefogva indul csatába Brüsszelben

888.hu

2020.07.17. 10:45

Facebook-videóban számolt be róla a miniszterelnök, hogy a V4-országok közös javaslatokkal felvértezve állnak az uniós hitelcsomagról szóló brüsszeli vita elé.
Tegnap késő éjszakáig tartó előkészítő megbeszéléseket folytattunk, erősítendő Magyarország pozícióit a most kezdődő tárgyalásokra. Most megyek, a V4-es miniszterelnökökkel találkozom. Sikerült tegnap este már közös javaslatokat megfogalmazni, ezeket véglegesítjük, és utána megyünk tárgyalni. A helyzet – persze – nem könnyű, de az oddsaink folyamatosan javulnak. Hajrá, Magyarország!

Ezzel a rövid tájékoztatással indította a napot a kormányfő közösségi oldalán azt megelőzően, hogy

az uniós tagállamok állam- és kormányfői ma dönthetnek Brüsszelben arról, hogy a Bizottság javaslatára hosszú távú hitelkötelezettséget vállaljanak-e a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítése érdekében.

Mint emlékezetes: a magyar parlament döntése értelmében

Orbán Viktor miniszterelnök ebbe csak akkor mehet bele, ha az unió garanciát vállal arra, hogy a hitelből fedezett támogatásokat nem a gazdag tagállamok kapják a szegényebbek terhére, illetve arra is, hogy a gazdasági segítséget a brüsszeli bürokraták nem kötik a „jogállamiság” nehezen definiálható eszményképéhez.

A csata elkezdődött...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére