Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

Tóth Dalma

2019.02.22. 08:51

Orbán Viktor a bevándorlást ösztönzõ brüsszeli tervekrõl és a családvédelmi programról beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorában.

A miniszterelnök kifejtette, hogy egy fontos választás előtt áll Európa, hiszen a kontinens jövője a tét. Emiatt tisztázni kell a tényeket, a kormánynak pedig kötelessége segíteni abban, hogy az emberek tisztán láthassák, hogy miről szól a választás – tette hozzá. Megjegyezte, hogy azt illetően nincs vita, hogy a bevándorlás a választás tétje, de el kell mondani ennek a részleteit, ezért szedte össze a magyar kormány 7 pontban, hogy mire készül Brüsszel.

A brüsszeli bürokraták többsége jelenleg bevándorláspárti, azaz növelni szeretnék az Európába érkező migránsok számát. Ez azt jelenti, hogy Európa nem marad az európaiaké – folytatta. A céljuk, hogy az illegálisan érkező tömegek a jövőben legálisan jöhessenek a kontinensre.

Brüsszel azt szeretné, hogy a törvénytelenül belépők jogilag szabályozott és törvényes keretek között jöjjenek Európába, de mi ezzel nem értünk egyet – fűzte hozzá. Emiatt az Európai Parlament sok-sok millióval támogat olyan civil szervezeteket, akiktől azt várják, hogy menedzseljék a bevándorlást.

Rengeteg pénzt költ arra Brüsszel, hogy népszerűsítse a bevándorlás gondolatát"

– mondta a miniszterelnök.

Hozzátette, hogy Brüsszel elképzeléseivel ellentétben nem lehet Európa határait 10 ezer emberrel biztosítani, hiszen csak Magyarország határain állomásozik 8 ezer ember – méghozzá úgy, hogy nincs migrációs nyomás, csak fenyegetés.

Európa nem képes felállítani egy olyan határvédelmi erőt, ami teljes hosszában képes lenne védeni a határokat, emiatt továbbra is a nemzetállamoknak kell gondoskodniuk határaik védelméről – tette hozzá. Hiába kérjük, hogy ehhez járuljanak hozzá, még a költségek felét sem térítik meg.

Miközben határvédelemről beszélnek, nem nyújtanak hozzá segítséget"

– jelentette ki.

A műsorban elhangzott, hogy Brüsszel bevallotta, 90 ezer illegális bevándorló kapott migránskártyát, amikkel több milliárd forintot vehettek fel. A kormányfő megjegyezte, hogy ebből is látszik, Brüsszel a bevándorlás pártján áll. Hozzátette, hogy a magyar kormány tájékoztatási kampányának mind a 7 pontja tényekkel alátámasztott, ezért nem is tudnak vele vitatkozni.

Elmondta, hogy a magyar kormány a magyar embereknek szeretne megfelelni, nem a brüsszeli bürokratáknak. Az európai elit elszokott attól, hogy kritizálják őket, de a demokráciában ez természetes, a felelősséget viselni kell – fűzte hozzá. Emlékeztetett, hogy a szovjet időkben fordult elő, hogy nem lehetett arról beszélni, mi a helyzet.

A családvédelmi akcióprogram kapcsán megjegyezte, hogy a kormány egy lehetőséget kínál az embereknek. Van egy nagy tömeg, az emberek több mint 90 százaléka, aki hagyományos módon éli az életét, akiknek fontos a gyerek és a család, a családvédelmi akcióprogram számukra egy jó lehetőség. A nemzeti konzultációval egy hatalmas nemzeti egység jött létre, hiszen az emberek túlnyomó többsége kifejtette, hogy támogatja a családvédelmi lépéseket – mondta.

A falusi életforma egy érték, ezért fontos ennek a fenntartása. Emiatt összekapcsoltuk a gyermekvállalás kérdését és a falvak elnéptelenedését. Így született meg a falusi csok – közölte. A családvédelmi akcióterv kapcsán megjegyezte, hogy a következő kormányülésen is napirenden lesz a téma, és hamarosan várhatók az ezzel kapcsolatos kormányrendeletek, új törvények és törvénymódosítások.

Elárulta, hogy a kormány készül egy nagy átfogó roma felzárkóztatási programmal is, de a részletekről nem árult el további információkat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére