Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor idén is ott lesz Tusványoson

Tóth Dalma

2017.07.18. 10:28

Kedd este kezdetét veszi a a székelyföldi Tusnádfürdõn a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ahol idén már 34 partnerszervezet várja elõadásokra, vitákra és tematikus beszélgetésekre az érdeklõdõket. A zárónapon Orbán Viktorral is találkozhatnak az érdeklõdõk.
TUSNÁD, 10:28

Kedd este kezdetét veszi a a székelyföldi Tusnádfürdőn a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ahol idén már 34 partnerszervezet várja előadásokra, vitákra és tematikus beszélgetésekre az érdeklődőket. A zárónapon Orbán Viktorral is találkozhatnak az érdeklődők.

A rendezvényt a magyarországi Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) nevű erdélyi ifjúsági ernyőszervezet szervezi – írja a Híradó.

A rendezvény annyira népszerű, hogy a szervezőknek muszáj volt kibővíteni a helyszínt.

Egy olyan erős brand lett Tusványos, egy olyan kommunikációs tér, ahol mindenki jelen akar lenni, de már olyan szinten be van lakva a tábor programsátrakkal, hogy ez már tényleg nem bővíthető. Hovatovább emeletet kell építeni a sportpályára, mert már nem férünk el”

– fogalmazott az MTI-nek Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, Tusványos politikai programfelelőse, a MIT volt elnöke.

Idén azért esett a szervezők választása a “Tusványos – a biztos pont” mottóra, mert annyi bizonytalanság veszi körül a magyarságot, hogy a jövőtervezéshez szükség van a biztos támaszokra – fogalmazott Sándor Krisztina. Ezekre a Kárpát-medencében zajló jövőképvitákra keres és kínál válaszokat az idei Tusványos számos pódiumbeszélgetése, nyilvános vitája.

A rendezvényen szó lesz többek között a migrációról, az EU jövőjéről és a a magyarországi választásokról is.

Tusványos idén is tág teret szentel a Kárpát-medencei magyar közösségek jogküzdelmének, a nemzeti összefogásnak: idén sem marad el a péntek délelőtti “mini-MÁÉRT”, a határon túli magyar politikai szervezetek vezetőinek fóruma.

Orbán Viktor is ott lesz

A zárónapon Orbán Viktor miniszterelnök, Tőkés László EP-képviselő és az EMNT elnöke tart előadást, majd válaszol a hallgatóság soraiból érkező kérdésekre. A táborban az érdeklődők találkozhatnak továbbá Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterével, Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkárral, a magyar kormányzat számos más tisztségviselőjével, a Kárpát-medencei magyar politikai szervezetek vezetőivel, valamint a civil szféra és az oktatási intézmények számos képviselőjével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére