Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány meghosszabbította a családok és a vállalkozások hitelmoratóriumát

888.hu

2020.12.19. 13:21

Fél évvel meghosszabbította a magyar kormány a családok és a vállalkozások hitelmoratóriumát. A hosszabbítás automatikus és 2021. július 1-ig lesz érvényben. Orbán Viktor miniszterelnök további gazdaságvédelmi bejelentéseit a cikkben olvashatjátok.

A járvány második hulláma egész Európában újabb csúcsokat ostromol. A vírus támadásával szemben az orvosaink, az ápolóink és a kórházaink jól állják a sarat. A kormány a védekezéshez szükséges minden eszközt biztost a számukra. A vírus azonban nem csak az emberek egészségét, de a gazdaságot és a munkahelyeket is megtámadta. Ezért járvány idején az emberi életek mellett a családokat és a vállalkozásokat is védenünk kell.

Nekünk minden élet és minden munkahely számít.

A családok és a vállalkozások érdekében a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről rendelkezett.

Négy döntést hoztunk:

  • Először is, a családok és a vállalkozások hitel-visszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július elsejéig meghosszabbítjuk. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, így csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja a hitelét.
  • Másodszor, a járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztjük a szünetelni kényszerülő magán tulajdonú buszos vállalkozásokra is.
  • Harmadszor, a kis- és középvállalkozások valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkentjük. Ezek a vállalkozások adják a legtöbb munkahelyet, és ők a legsérülékenyebbek a járvány idején. A huszonötezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintjük át.
  • Negyedszer, a gyereket nevelő és gyereket váró családokat hat millió forintig kedvezményes, maximum három százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítjük. Ebből három millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe, és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

Ezeket a döntéseket hoztuk, és jó okkal bízhatunk abban, hogy nem csak honfitársaink tízezreinek életét, de sokszázezer munkahelyet is sikerül megmenteni.

Egyszer már sikerült, ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére