Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor Jakabnak: Baloldali szövetségesei az ön által felvett csokot is megszüntetnék

888.hu

2021.10.25. 15:00

Miközben mostanában arról szól a fáma, hogy megújult a baloldal, eddig nagyon úgy néz ki, hogy továbbra is ugyanazok az arcok fröcsögnek. Erre tökéletes példa a mai parlamenti ülés, ahol Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali képviselői kérdésekre válaszolt.

 

Jakab Péter, a Jobbik elnöke ismét tudatlanságáról tett tanúbizonyságot.

Orbán Viktor miniszterelnök rendet rakott a fejében, a ténybeli tévedéseket kiigazította. Közölte, az unióban nem ajándék a ránk váró pénz, hanem hitel.

Béremelést akarunk adni a posta dolgozóinak, de az unió ezt tiltja, ezért jogcímet keresünk, hogy pénzt adjunk a postának”

– mondta a miniszterelnök.

Emlékeztetett, hogy a Jobbik 18 éves lett, ezért elolvasta a párt alapítónyilatkozatát: a Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.

A kormányfő közölte,

ma Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb párt, így a Jobbik csatlakozott a kommunista utódpártokhoz és liberális szövetségeseikhez.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy vannak olyan természetű problémák, amelyeken nem tudunk segíteni.

Amikor a kommunisták voltak kormányon, akkor az átlagbér is kevesebb volt, mint amennyi most lesz a minimálbér.

Nincsen cirkusz bohóc nélkül, és ön készséggel vállalta ezt a szerepet, de a közönség még a baloldali előválasztáson is leszavazta ezt a produkciót”

– emlékeztetett Orbán Viktor.

A miniszterelnök gratulált Jakabnak, hogy sikerült felvennie a csokot, és jelezte: az ehhez hasonló támogatásokat szokták a Jobbik új szövetségei elvenni az emberektől.

Jakabot az MSZP-s Harangozó Tamás követte.

A miniszterelnök neki azt válaszolta, hogy a választási eredmény eldöntését bízza a választókra.

Eddig mindig, és ezután is a hatályos törvények szerint fogunk eljárni a kinevezéseket illetően, de nem kérheti tőlem, hogy szocialistákat nevezzek ki”

– fogalmazott.

A kormányfő arról is beszélt, hogy veszélyes dolog, ha politikusok a matematika területére kalandoznak, mert különféle választási szisztémák mellett háromszor kapott a Fidesz kétharmadot.

Ha kifogásolja azt, hogy 49 százalékos abszolút támogatással kaptunk kétharmadot, akkor mit mond arra, hogy Horn Gyula 32,5 százalékkal kapott abszolút többséget. Az nem zavarta?”

– kérdezte a miniszterelnök.

A kormányfő Keresztes László Lóránt (LMP) kérdésére azt válaszolta, hogy „szívesen vitatkozik atomenergetikai kérdésekben, de ezt inkább Süli miniszterrel kéne”.

Süli János a politikai felelőse az egész paksi bővítési kérdésnek. Semmilyen hatóság semmit sem utasított el. Magyarország egy szuverén ország, keletről és nyugatról nézve is.

Kiemelte:

Atomenergia nélkül nincsen klímavédelem, ha nem fogadjuk el az atomenergiát, akkor nem lesz klímavédelem.”

A kormányfő közölte, hogy „Brüsszelben komoly csatát vívunk, és több nyugati ország is velünk van, így a franciák is”.

Szabad-e a klímavédelemre hivatkozva uniós pénzből atomerőművet építeni? A miniszterelnök szerint erről is szól a brüsszeli vita.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az elképzelt és tervezett határidők betartásáért komoly küzdelmet kell folytatni a Paks 2 kapcsán.

Süli János azon dolgozik, hogy a határidők rendben legyenek.”

A kormányfő közölte, hogy Pakson kívül nem akarnak atomerőművet építeni, ráadásul Pakson nem akarnak két különböző technológiát működtetni egy helyen, mert abból csak baj lesz.

Magyarországon 2010 óta soha semmilyen jogszabálysértő titkosszolgálati tevékenység nem történt”

– hangsúlyozta Orbán Viktor Tordai Bence (Párbeszéd) kérdésére a Pegazus-ügy kapcsán.

Azt nézik, hogy a tevékenység, amit folytat, érinthet-e valamilyen nemzetbiztonsági szempontot, s ha érint, akkor a törvényeknek megfelelően eljárnak. Ez a szabály!”

– emelte ki a kormányfő.

A miniszterelnök kijelentette: „Kellő tisztelettel figyeljük, hogy háromhetente újabb és újabb jelöltért lelkesednek, ez is a Gyurcsány-show része.”

Ön olyanokkal van szövetségben, akik 2010 előtt törvénytelen megfigyeléseket végeztek, és beengedték az oroszokat a magyar titkosszolgálat műhelyeibe”

– tette hozzá.

Dudás Róbert (Jobbik) a benzinárak emelkedésével kapcsolatban intézett azonnali kérdést Orbán Viktorhoz.

Egy olyan árképzési rendszer van Magyarországon, hogy magasabb ár esetén csökken a jövedéki adó”

– kezdte a kormányfő.

Hozzátette:

Az adó mértéknek a csökkenése nem vezet tartós benzinárcsökkenéshez. Az árbefagyasztást sok helyen is csak időlegesen lépik meg, de nem zárjuk ki ezt a lehetőséget.”

„Előállhat olyan helyzet, hogy a befagyasztás irányába lépünk” – mondta Orbán Viktor.

Az igazi nagy baj nem az üzemanyagárak, hanem a rezsiárak megemelkedése lenne.

A kormányfő arra kérte a képviselőt, hogy támogassa azt a kormányzati politikát, hogy uniós javaslatra ne zárják be a Mátrai Erőművet.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy „ha az árbefagyasztást túl korán lépjük meg, majd pedig egy hónap után az árbefagyasztással fel kell hagyni, akkor nagyon jelentős áremelkedés jöhet, és akkor lehet, hogy azt nem lehet már elviselni”.

Megjegyezte:

Minden ellenzéki javaslatra nyitottak vagyunk!”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére