Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Magyarország alkalmas jégtörő szerepre, mivel mi is békét akarunk

888.hu

2022.02.04. 08:14

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió vendége volt, ahol beszélt az orosz-magyar találkozóról, a brüsszeli helyzetről és a koronavírus járványról.

 

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején az oroszországi tárgyalásról azt mondta, maga a helyzet különleges volt. A nemzetközi helyzet nagyon feszült állapotban van.

A mi célunk a magyar-orosz kapcsolatok javításáról szólt, de a nemzetközi közvéleményt a katonai helyzet érdekelte.

Részesei vagyunk ennek a konfliktusmezőnek – mondta a kormányfő.

A magyar modell szerint lehet sikeres együttműködést kialakítani Oroszországgal.

Orbán Viktor szólt arról, hogy mind a németek, mind a franciák sikeresen együttműködnek gazdasági téren az oroszokkal. Magyarország alkalmas jégtörő szerepre, mivel mi is békét akarunk – mondta a kormányfő. Mi tettük meg az első lépést – tette hozzá.

Utánunk a német és a francia kancellár is Moszkvába látogat majd.

Orbán Viktor beszámolt arról, hogy kilenc javaslatból nyolcban sikerült megállapodni: Sok munka van abban, hogy jó viszonyunk legyen Oroszországgal. A kormányfő elmondta, hogy Magyarországnak van tekintélye, ezért lehet javaslatokat tenni – hangsúlyozta a miniszterelnök. Van önálló politikánk és a magyar érdek jelen van a világpolitikában. A magyar gazdasággal kapcsolatban elmondta:

Sokan idejönnének gyárat építeni, befektetni és együttműködést keresni,

mivel az elmúlt 12 évben barátokat gyűjtöttünk.

A legfontosabb, hogy Magyarország energiafüggetlenségét megvalósítsuk, ha Paks2 megépül és a naperőmű-fejlesztés befejeződik,

akkor 2030-ra az energiaellátásunk 90 százaléka Co2-mentes lesz

- ismertette Orbán Viktor. Magyarország már most klímabajnok – tette hozzá. A kormányfő szerint csak orosz gázzal lehet fenntartani a jelenlegi energiaellátási rendszerünket. Orbán Viktor ismertetése szerint Magyarországon akkor is lesz gáz a következő években, ha bármi történik Ukrajnában, mert a szállítási útvonal elkerüli az országot. Orbán Viktor a hosszútávú gázszerződésről azt mondta, hogy korábban a szakemberek nem javasolták azt. Ha nem lenne hosszútávú szerződésünk, akkor most lényegesen kevesebb gáz lenne itthon, és így meg lehet védeni a rezsicsökkentést. A rezsicsökkentés a baloldal állításával szemben fenntartható – mondta a kormányfő.

Az év végére megvalósulhat a debreceni oltóanyaggyárban a Szputnyik vakcina gyártása.

Ha a helyzet továbbra is így marad, akkor tudunk majd az oroszokkal Szputnyikot gyártani, és ennek egy részét el tudjuk külföldre adni – ismertette Orbán Viktor. A kormányfő közölte az EU most azt nézi, hogy milyen európai gyártóhálózatot lehet felépíteni, és ebbe Debrecen is belekerülhet. Orbán Viktor szólt arról is, hogy amíg a tagállamok eltűrik, addig Brüsszel mindent elkövet a jogainak a kiterjesztésében. Egy európai birodalomban gondolkoznak sokan, és akkor a magyar függetlenség csorbulhat.

Brüsszel egy liberális birodalmat akar, és el akarnak minél több jogot venni a tagállamoktól

- mondta a kormányfő.

Jó példa erre a helyreállítási alap körüli vita, ahol Brüsszel be akarja engedni az LMBTQ-propagandát az iskolába. Ha nem módosítjuk a törvényeket, akkor nem kapunk pénzt – tette hozzá. Magyarországon és Lengyelországon túl a többi tagállam érdekét is sérti az egész eljárás, és nem engedjük a nemzeti jogaink csorbítását.

A kormányfő szerint Brüsszelben egy szervilis magyar kormányt szeretnének, és ezt nyíltan a baloldali politikusok is beismerték.

Orbán Viktor ezek után arról is beszélt, hogy az elmúlt év nehézségeinek ellenére is sok dologra büszke lehet minden magyar (25 éven aluli adómentessége, 13. havi nyugdíj, szja visszafizetés), és mindenki egy lépést mehet előre évente. Közben pedig jönnek újságírók, mint amilyen a Nyílt Társadalom Alapítvány volt alapítója és fake news szerűséget írnak, és ez joggal bosszant mindenkit – tette hozzá.

De ezzel szemben az igazság az, hogy a nemzeti vagyon nő és épül az ország, így vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak a befizetett szja-t. Azaz Magyarország előre megy, és nem hátra.

A Gyurcsány-Bajnai kormányok idején hátra felé mentünk.

A koronavírussal kapcsolatban a miniszterelnök az interjúja végén beszélt: szorongás és a félelem kezd elpárologni a járvány kapcsán, és ezért lehetett a védettségi igazolvány érvényességét meghosszabbítani május 1-ig.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére