Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Magyarország támogatja Szerbia EU-tagságát

888

2022.11.16. 18:00

Magyarország továbbra is sürgeti, hogy az Európai Unió minél hamarabb tegye lehetővé Szerbia teljes jogú tagságát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Belgrádban.

 

A kormányfő Aleksandar Vučić szerb elnökkel és Karl Nehammer osztrák kancellárral egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatójukon hangsúlyozta:

Szerbia európai uniós tagsága az európai érdek és sokkal könnyebben tudnának védekezni a migrációval szemben, ha Szerbia is az Európai Unión belül lenne már.

 

Közölte:

Addig is, amíg ez nem történik meg, egyetlen cél lehet, hogy a védelmi vonalakat minél inkább délre tolják és Szerbiával, Ausztriával egy közös határvédelmi erőt hozzanak létre. Magyarország az ehhez szükséges személyi állományt és technikai eszközöket azonnal rendelkezésre bocsátja.”

– mondta.

Orbán Viktor szerint

ez a baj, amit migrációnak nevezünk, ez hosszabb ideig velünk él majd, ezért hosszú távú együttműködésre és tartós struktúrákra kell törekedni.”

 

Most egyetlen dologra kell törekedni, a veszély elhárítására és egyetlen módon lehet a közvetlen veszélyt elhárítani, tűzszünettel; „békét akarunk és tűzszünetet” – mondta.

Kiemelte: kedden lengyel állampolgárok haltak meg,

és fontos, hogy kifejezzük az együttérzésünket, és hogy tudatosítsuk magunkban, hogy miután a szomszédban háború van, ezért veszélyben vagyunk.”

 

Úgy vélte,

veszélyben vagyunk gazdasági értelemben, de fizikai értelemben is.”

 

Az, hogy Lengyelország a saját területén vesztett el életeket, jól mutatja, hogy

ha szomszédodban háború van, te sem vagy biztonságban.”

 

A miniszterelnök közölte: az pedig, hogy kedden megszűnt az olajellátás keleti irányból Magyarország felé, jól mutatja, hogy a gazdaság is veszélyben van.

Hangsúlyozta:

ha veszélyben vagy te magad, az állampolgáraid és a gazdaságod, akkor egyetlen dologra kell törekedni, hogy ezt a veszélyt elhárítsd.”

 

Ezt egyetlen módon lehet megtenni, tűzszünettel; „békét akarunk és tűzszünetet” – jelentette ki Orbán Viktor.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére