Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor beszélt Putyinnal, orosz-ukrán fegyverszüneti tárgyalás lehet Budapesten

888.hu

2022.04.06. 14:14

A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tartott a Karmelita Kolostorban.

 

Ilyen nem lesz

 

Az embereket terhelő adókat nem fogunk bevezetni – mondta a kormányfő egy másik kérdésre.

„Egyetlen győzelem sem végleges, és egyetlen vereség sem végzetes”

 

A békés egyet nem értés politikája van jelenleg Magyarországon – mondta egy másik kérdésre a kormányfő. Egyetlen győzelem sem végleges, és egyetlen vereség sem végzetes – mondta egy másik kérdésre a kormányfő.

Zéró tolerancia

 

Ha van olyasmi, ami a leginkább újszerű a választási eredményben, hogy a Jobbik helyén kinőtt valami, hogy ez pontosan milyen erő, azt még nem lehet tudni – mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, minden kisebbséget érintő rasszista ügyben zéró tolerancia van.

Mi lesz a kínai kapcsolatokkal?

 

Nagy veszélye van annak, hogy az orosz-nyugati konfliktus a kínai kapcsolatokat is negatívan érinthetik, de ez ellen fel kell lépni – mondta egy másik kérdésre a kormányfő. A kormány továbbra is kiáll a zéró tolerancia mellett. A kabinet nem adja fel a kulturális offenzívát, amit az elmúlt években folytatott – mondta a kormányfő.

Nem a teljes szükségletünket kötöttük le a gázszerződésben

 

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, az az ár, ami a mostani orosz gázszerződésben van, az kedvezőbb mint a korábbi. A hosszútávú szerződések célja az, hogy akkor is lesz az, amikor máshol nincsen. Ezért nem a teljes szükségletünk mértékéig kötünk le mennyiséget, hanem csak a felét kötjük le a magyar szükségleteknek. A kormányfő szerint a piacon nem lesz elég gáz idővel, és ezért fontos a hosszútávú szerződés.

Egyértelmű a népszavazási felhatalmazás

 

Nagyon egyértelmű politikai kötelezettség áll fenn a népszavazás kapcsán, mert még soha nem szavaztak ennyien egy irányba, és soha nem kapott bármilyen kérdés ilyen felhatalmazást – mondta egy másik kérdésre a kormányfő. Orbán Viktor szerint a minimálbér elválasztása a bérektől, az egy szükséges dolog. Nem attól remélné a béremelést a pedagógusoknál, hanem attól, hogy megvan a belátás a kormányban, hogy valóban alacsonyak a fizetések – mondta egy másik kérdésre.

Ezt nem támogatjuk

 

Orbán Viktor közölte, hogy stabil állapotban van az ország gazdaság, és képes a nemzetközi pénzpiacokon forráshoz jutni. A lengyel-magyar kapcsolatokat nehezíti az ukrajnai háború, így a lengyelek folyamatosan szeretnének légtérzárat Ukrajna felett. Az utóbbi egy légiháborút jelentene – tette hozzá. Mindezek mellett a lengyelek szeretnék kiterjeszteni a szankciókat az orosz olaj-és gázbehozatalra, ezt mi nem támogatjuk – mondta a kormányfő.

A visegrádi szövetség azért jött létre, hogy az érintett országok Brüsszelben hatékonyabban képviseljék az érdekeiket, és nem közös külpolitikát akarunk.

Nem lehetetlen Lázár János visszatérése a kormányba

 

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, nem lehetetlen, hogy Lázár János visszatér a kormányba. Ha sikerül elérni a magyar javaslatokat az energetika terén az unióban, akkor meg lehet őrizni a rezsicsökkentést – mondta egy másik kérdésre a kormányfő. 2021-ben rekordösszegű uniós forrás érkezett Magyarországra. Az RFF-ben van vita az unióval – tette hozzá. A költségvetés előfinanszírozta az RFF-programjait. A gond, hogy torzítja a versenyt az, hogy egyes országok nem jutottak hozzá az RFF-hez – tette hozzá.

Mi lesz a pedagógusok béremelésével?

 

Jobb, ha leszokik az ember arról, hogy megmondja mit csináljon főleg, ha segítséget kér – mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor.

Amit vállaltunk azt meg kell csinálni, hogy a következő években 10 százalékos béremelések lesznek a pedagógusoknak, ha a gazdaság lehetővé teszi, akkor ennél nagyobb is lehet.

Az embereket nem lehet lenézni

 

Ha valaki a legerősebb ember, akkor az a legerősebb ember – mondta egy Gyurcsány szerepét firtató kérdésre. Az embereket nem lehet lenézni, mivel mindenki tudja, hogy ki a főnök – mondta Orbán Viktor. Nem azért választottak meg minket, hogy ne hátrafelé, hanem előre menjünk, és ezt próbálom követni a következő időszakban – tette hozzá.

 

Orbán Viktor: Megvédjük az érdekeinket

 

Magyarország jól védi az érdekeit, és ha a megengedett határon túlnyúlik egy nagykövetség, akkor megvédjük az érdekeinket. Konkrét nem elfogadható magatartásnak kell történnie, hogy kiutasítás legyen, nem politikai kampányok mentán dolgozunk – tette hozzá.

 

Május végére lehet új kormány

 

Nem fair és jogűszerű döntések az EP és az EB lépései, és a baloldal folyamatosan segíteni akarja a különféle uniós testületeket. Meg kell erősíteni magyar érdekképviseletet Brüsszelben. Minden választás után jelentős átalakítások voltak eddig minden Fidesz-választási győzelmet követően – mondta egy másik kérdésére. Nem lesz gyors a kormányalakítás, mert a jövő nagy kérdései mellé kell a személyeket és szerkezetet létrehozni. Május végére lehet új kormány – mondta a kormányfő.

Az áremelkedéseket korlátozó intézkedéseket minél nagyobb mértékben fenn akarják tartani

 

Orbán Viktor kérdésre elmondta, hogy szerencsére a humor része a magyar politikának. Mindezt Jakab Péter, Jobbik-elnök kijelentése kapcsán mondta a kormányfő. Az árkorlátozó intézkedéseket minél nagyobb mértékben szeretné fenntartani a kormányfő a határidők lejárta után. Az áremelkedéseket korlátozó intézkedések minél tovább fenn szeretnénk tartani, erről tárgyalni kell. A rezsicsökkentést is fenn akarja tartani a kormányfő. Szeretném, ha Szijjártó Péter maradna a helyén, ez az ő döntése, egyébként minden minisztériumot támadnak.

„Az ukránok jó katonák”

 

Orbán Viktor kérdésre elmondta, hogy az ukránokat megtámadták és védik a hazájukat.
„Ez számomra nem meglepetés, az ukránok jó katonák. Miután háború van, ezért nem akarom hosszan taglalni, hogy a magyarokat sokat bántották az elmúlt években.” – mondta a kormányfő. Az ukránok a legnagyobb bajban vannak, és valóban fenyeget minket, hogy sok magyar Kárpátaljáról eljön.

 

Ez nagy veszteség nekünk, Ukrajnának és Európának.”

 

Orbán Viktor: A magyar növekedésnek meg kell haladnia az uniós átlagot

 

„Csak sikerrel lehet talpon maradni. A pénzügyi stabilitás nem áll ellentétben a növekedéssel.” – mondta egy másik kérdésre. „A magyar növekedésnek meg kell haladnia az unió átlagát.” – tette hozzá. Orbán Viktor kijelentette, továbbra is cél, hogy a gyermekes családok ne éljenek rosszabbul, mint a gyermektelenek. „Láttam olyat, hogy valaki megváltoztatta a politikáját a választás után, de annak rossz vége lett.” – tette hozzá.

 

Ki kell tartani azon programok mellett, amit korábban meghirdettünk, és a emberek oldalán kell maradnunk.

 

Jó lenne, ha nem egy sorsdöntő választás lenne

 

„Alig várom, hogy legyen olyan választás, ami nem sorsdöntő.” – mondta egy másik kérdésre a kormányfő.

 

Orbán Viktor: Ez a legjobb hely Európában

 

„NATO-döntés nélkül nem lépünk ki a NATO területéről.” – mondta kérdésre Orbán Viktor.
„Ez a legjobb hely Európában, és ennél csak rosszabb helyre lehet menni, 16 évig ellenzékben voltam, mégsem mentem el.” – mondta egy kérdésre a kormányfő. A választás után meg kell próbálni egyesíteni a nemzetet, ilyen a genderügy, mert többen szavaztak a nemre, mint a Fideszre – mondta egy másik kérdésre a kormányfő.

 

Megvalósul a Liget-projekt

 

Úgy valósul meg a Liget-projekt ahogy azt elterveztük – mondta a főváros és a kormány esetleges viszonyáról a kormányfő.

 

Vizsgálatok kellene a háborús bűnök ügyében

 

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy nem bizalmi viszony, hanem korrektség van a magyar-orosz viszonyban. Jó lenne, ha ez így is maradna a jövőben.

 

A háborús bűnök ügyében vizsgálatok kellenek, de fontos, hogy az Egyesült Államok és Oroszország nem ismerte el a hágai bíróság joghatóságát.”

„Még a bizottsági levelet sem láttam”

 

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, a szövetségünket meg kell erősíteni Lengyelországgal. Ha lehet, akkor inkább legyünk többen, kölcsönös védelmi szövetségben vagyunk a lengyelekkel.

Nem értem az egész helyzetet, mert a helyreállítási alapból még nem jutottunk forráshoz, tehát nem is tudtuk szabálytalanul felhasználni. Magát a bizottsági levelet sem láttam.”

 

„Sem a fegyverszállítást, sem genderügyben nem fogunk engedni, és nem fogjuk támogatni a szankciók kiterjesztését az orosz gázra-és kőolajra.” – mondta. A legnagyobb probléma a genderügy, és a háborús szankciók ügye.

 

Orbán Viktor: Mindent megteszünk a családok védelmében

 

„A választási időszakban a kormány lecsökkentette a költségvetési hiányt, és az államadósságot.” – mondta kérdésre Orbán Viktor. Mi egy felelős kormány vagyunk és az ország pénzügyi stabilitását me fogjuk őrizni. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük a magyar családokat.” – tette hozzá.

 

Barátokat akarunk gyűjteni a világban

 

„Mi nem ellenségeket, hanem barátokat akarunk gyűjteni a világban, de mi most szembenállunk az oroszokkal, mert a NATO tagjai vagyunk. Soha nem fognak tőlem kérni semmit.” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint minden tárgyalás ebből a pozícióból jön létre.
„Biztos, hogy Oroszország és Magyarország ott lesz, ahol van a jövőben is.” – mondta kérdésre a kormányfő.

 

Buzánszky Jenőt idézte a kormányfő

 

„Oroszország agressziót követett el.” – mondta egy másik kérdésre.
„Az lenne a magyar politika érdeke, hogy az ellenzék szedje össze magát.” – mondta egy másik kérdésre.
Az Origo azon kérdésére, hogy a baloldal a kormányzati családtámogatások, vagy épp a rezsicsökkentés létjogosultságát megkérdőjelezte, Orbán Viktor idézte az Aranycsapat tagját, Buzánszky Jenőt: „A győztes azt mond, ami akar, a vesztes mondhat, amit akar.”

 

Orbán Viktor az adathalászati botrányról: itt vizsgálat kell

 

Orbán Viktor a baloldali adathalászati akcióról azt mondta, a munkatársai is kaptak névre szóló SMS-eket, miközben telefonszámukat nem adták meg. Itt vizsgálatra van szükség. „Egyelőre a nukleáris energia kérdésköre egyetlen szankciós listán nincs rajta.” – mondta egy másik kérdésre.

 

Nagyon sok támadás érte ezt a beruházást, és ez nagy károkat okoz nekünk. Ha ezek a támadások nem lettek volna, akkor az erőmű 2023-ban üzemelt volna.”

 

„Nem okoz nehézséget rubelben fizetni”

 

Orbán Viktor az Origo kérdésére elmondta, hogy a választás szenvedély kérdése, és ennek mentén kampányolt a kormánypárt.
„Nem okoz semmilyen nehézséget rubelben fizetni.” – mondta egy másik kérdésre a kormányfő.

2008-ban eldőlt, hogy a NATO nem akarja felvenni az ukránokat és a grúzokat.

Ekkor megértettem, hogy ezek az erőviszonyok lesznek Európáan, és akkor vettem fel a kapcsolatot Putyinnal.”

 

„Most a háborúval egy új helyzet jött létre, és valami új dolog kezdődik. Ki fogunk alakítani egy új Oroszország-politikát, és egyelőre nem tudjuk, hogy a múltból jövő dolgoknak van-e tere.” Orbán Viktor szerint be kell látni, hogy nem mi fogjuk eldönteni mi lesz, de addig menteni kell a menthetőt.

 

Telefonon beszélt szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Orbán Viktor újraválasztott miniszterelnök, aki azonnali tűzszünetet javasolt az orosz-ukrán háborúban.
(MTI)

 

Orbán: a magas energiaárak miatt azonnali brüsszeli intézkedésekre van szükség

„Azonnali brüsszeli intézkedésekre van szükség a magas energiaárak miatt.” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján.
(MTI)

 

„A választásokon győztes pártoknak és a kormánynak a víziója Európáról és a jövőről változatlan: hisz a nemzetállamban, és Magyarország jövőjét az Európai Unión és a NATO-n belül képzeli el.”
– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a Karmelita kolostorban tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján.
(MTI)

„A vasárnapi választási eredmény minden idők legjobb eredménye, a rendszerváltás óta soha egyetlen párt sem kapott ennyi szavazatot.”
– mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten.
Kijelentette: a legsúlyosabb lenézése és megsértése a választóknak az volt, amikor „azt is bejelentették, hogy a hatalomért még az is megengedhető, hogy ebben a csak a hatalomért koalícióban még a fasiszták is, meg a kommunisták is megtalálják a helyüket, sőt, meg is őrizhetik a saját szellemi alkatukat”.
(MTI)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére