Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Támogatni kell a fiatal úszókat

888.hu

2021.05.17. 13:02

A Nemzetközi Úszószövetség, a FINA vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök, szóba került egy új ösztöndíj-program kialakítása. 

 

Orbán Viktor találkozott a FINA alelnökével és elnökjelöltjével. A találkozón emellett részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára. A megbeszélésen értékelték a jelenleg Budapesten zajló LEN úszó Európa-bajnokságot, amely a koronavírus-járvány kezdete óta a legnagyobb európai úszóverseny.

Ezek mellett szóba került a FINA új kezdeményezése is, amellyel támogatni szeretnék az úszó fiatalokat és fiatal felnőtteket,

akik a versenyzés utáni életükre készülve továbbképzésükön gondolkodnak.

Ezzel kapcsolatban egy ösztöndíjprogram létrehozása a terv, melynek részeként a közeljövőben a sportszövetség több ország vezető egyetemeivel szeretne megállapodást kötni.

Az úszósport Magyarországi helyzetéről Orbán Viktor elmondta:

a 16 kiemelt sportág közül – a szakmai működtetés és fejlesztés támogatásait figyelembe véve – az úszás részesül a legmagasabb állami támogatásban.

2010 óta, a tanuszodaprogramot is beleértve, a kormány 163 milliárd forintot fordított uszodák fejlesztésére, építésére. A mindennapos testnevelés bevezetésével párhuzamosan pedig a Magyar Úszó Szövetség 2013-ban meghirdette a „Minden gyermek tanuljon meg úszni” programot az Úszónemzet Program részeként.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére