Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán zseniálisan odaszúrt a bevándorláspárti svédeknek

Bertha László

2019.03.21. 11:26

Húsz év múlva Orbán Viktor fogja vizsgálni a svéd jogállamiság helyzetét.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, az Európai Néppárt szerdai közgyűlése után a pártszövetség úgy döntött: nem zárják ki, és nem függesztik fel a Fideszt. A magyar miniszterelnök a közgyűlést követő brüsszeli sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy saját maguk ajánlották fel a jogaik gyakorlásának felfüggesztését.

A sajtótájékoztató legnagyobb pillanata azonban kétségkívül az volt, amikor Orbán Viktor odaszúrt a bevándorláspárti svédeknek és a többi skandináv liberálisnak.

A magyar miniszterelnök ugyanis példaként hozta fel Ausztria esetét, amikor az ezredfordulón az ÖVP és az FPÖ koalícióra lépése miatt óriási hadjárat indult az osztrákok ellen az Európai Unióban, melynek következtében a mostanihoz hasonló „bölcsek tanácsa” állt fel, hogy megvizsgálja a jogállamiság helyzetét az országban.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) akkori elnöke és Ausztria kancellárja pedig nem más, mint Wolfgang Schüssel volt, aki ma annak a bizottságnak lesz a tagja, mely Magyarországgal szemben fog vizsgálódni.

20 évvel ezelőtt Schüssel urat vizsgálták jogállami ügyekben. Most ő vizsgál jogállami ügyeket. Ez azt jelenti, hogy 20 év múlva én fogok vizsgálni jogállami ügyeket. Mondjuk a svédeket és az egyéb skandináv liberálisokat. Ez a perspektíva engem vonz”

– szúrt oda viccesen a bevándorláspárti erőknek Orbán Viktor.

Fidelitas

Miniszterelnök úr ma is megmutatta Brüsszelben a magyar virtust. Add tovább!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére